Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje esener-a

Četvero od desetero radnika u Hrvatskoj misli da se u njihovim tvrtkama stresom ne upravlja dobro

stres
Foto: ilustracija
21.10.2014.
u 12:13

Iako rezultati istraživanja ESENER-a o stanju zaštite na radu prikazuju Republiku Hrvatsku kao dobar prosjek EU, ima mnogo prostora za poboljšanje zaštite na radu i kreiranje zdravijih i boljih mjesta rada pogotovo vezano za psihosocijalne rizike i stres...

U travnju ove godine Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) pokrenula je dvogodišnju europsku kampanju: "Upravljanje stresom za zdrava mjesta rada" u što se uključuje i Republika Hrvatska kao članica EU.

Značajne promjene koje se odvijaju na tržištu rada kao što su uvođenje novih tehnologija, opće gospodarsko stanje, globalizacija i dr. dovode do pojave psihosocijalnih rizika i stresa na radu. Iako rezultati istraživanja ESENER-a (European Survey of Enterprises on New and Emerging Risks – Europsko istraživanje poduzeća o novim rizicima i rizicima u nastajanju) o stanju zaštite na radu prikazuju Republiku Hrvatsku kao dobar prosjek EU, ima puno prostora za poboljšanje zaštite na radu i kreiranje zdravijih i boljih mjesta rada pogotovo vezano za psihosocijalne rizike i stres.

Navedeno istraživanje otkrilo je kako 51 % radnika smatra kako je stres povezan s radom uobičajen na njihov mjestu rada, a 4 od 10 radnika misli kako se u njihovim tvrtkama stresom ne upravlja dobro. Ipak, poslodavci i radnici zajedno mogu uspješno upravljati i sprječavati nastanak stresa povezanog s radom i psihosocijalnih rizika.

>>Stres, strah, nervoza. Poražavajući podatak o ženama i orgazmu

>>10 jednostavnih savjeta za sreću! Probajte već danas

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije