Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije do higijene

5 odvratnih stvari koje se upravo nalaze na vašem tijelu

nožni prsti, gljivice, stopala
Foto: Thinkstock
15.08.2015.
u 07:00

Jeste li znali da u pupku imamo više od 2.000 različitih vrsta bakterija?

Koliko god uredni bili i držali do svoje higijene, pojedini dijelovi tijela zbog svog sadržaja jednostavno su odvratni. U nastavku saznajte koji su to:

Fekalne bakterije
Bez obzira koliko se dobro obrisali nakon velike nužde, fekalne bakterije se ipak zadržavaju na analnom otvoru. Ostanu vam na donjem rublju iako ono možda ne izgleda prljavo, a ako rublje perete u hladnoj vodi, one se prenose i na drugu odjeću. Fekalne bakterije mogu uzrokovati razne bolesti poput hepatitisa A stoga donje rublje obavezno iskuhavajte.

Mrtve stanice kože
Gornji sloj kože sastoji se od stotina i stotina mrtvih stanica kože iako se one golim oko ne vide.

Insekti koji se hrane mrtvom kožom
Znate li da je većina prašine u vašem stanu zapravo vaša mrtva koža? A tom se kožom hrane sićušni insekti koji mogu živjeti i na vašem tijelu.

Gljivice na nožnim noktima
Rijetki su oni koji ih nemaju. Ako vam je nokat nožnog palca žućkast, znači da su i vas napale gljivice. Milijuni sitnih mikroorganizama žive u vašim noktima, a ako ih ne liječite mogu uzrokovati i druge infekcije poput astme i osipa.

Bakterije u pupku
Prema jednom istraživanju, u pupku se nalazi više od 2.000 različitih vrsta bakterija. Stoga ne gurajte prste u njega!

>> Ovo je najprljavije mjesto u vašoj kupaonici! Ne, nije wc školjka!

Komentara 7

LO
lojtra1
18:10 16.08.2015.

Koliko god nekomu bilo "gadno" sve opisano je potpuno prirodno i kao takvo bezopasno. Sve dok samii sebi nerazumnim odnosom do higijene ne srušite imunitet!

AN
Anasta
20:10 16.08.2015.

Nisu sve bakterije opasne, pa sta i ako se nalaze u pupku?

HE
hermet
00:14 17.08.2015.

I što se želi reći ovim člankom? Da se trebam tuširati razrjeđivačem?! Od kada su ljudi počeli voditi pretjeranu brigu o svom tijelu jer smrde sami sebi i kad to nije tako, zahvaljujući raznoraznim reklamama na TV-u, drastično se pojačala prodaja kojekakvih gelova za tuširanje, deodoranata, vlažnih maramica... Dokaz za to je famozni dr. Oz, koji je čak i krivično odgovarao u SAD-u za promicanje sredstava za mršavljenje, a čije je djelovanje upitno, ako ne i štetno, ali se poslije svake njegove emisije o tim preparatima prodaja istih drastično povećala. Eto, ima i SAD svoje ovce za šišanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije