Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljeni

Nakon dana na Institutu R. Bošković žele studirati fiziku

institut ruđer bošković (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
Autor
Mateja Šobak/VLM
21.03.2013.
u 17:00

Đaci iz Hrvatske se na Institutu upoznali s radnim danom znanstvenika u sklopu Međunarodnog dana za mlade istraživače

Kako izgleda dan pravog znanstvenika jučer je naučilo tridesetak srednjoškolaca iz Hrvatske, na Međunarodnom nastavnom danu za mlade istraživače na Institutu Ruđer Bošković. Ujutro su učili o fizici elementarnih čestica, a popodne se putem videokonferencije upoznali sa CERN-om i drugim institutima.

– Posao im je zaista uzbudljiv. Sviđaju mi se i teorijski i praktični dio te mislim da ću sljedeće godne upisati PMF - rekla je gimnazijalka Martina Horvat iz Čakovca. Karlo Kocijan iz Koprivnice i Toni Sredanović iz Čakovca ističu da im je kvantna fizika sad mnogo jasnija. Projekt Međunarodnog dana obuhvaća 9000 učenika u 31 zemlji, a korisno je, kaže Vuko Brigljević s IRB-a, što tako učenici nauče ono što u školi inače ne bi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije