Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.10.2015. u 10:00

U samo sedam minuta i 18 sekundi odradili su dvadesetak točaka dnevnog reda, što znači da je premijer morao govoriti velikom brzinom jer u tom intervalu nije lako ni pročitati dnevni red koji sadrži 710 riječi

Zoran Milanović, hrvatski premijer, može se pohvaliti da je njegova vlada odradila jednu od najkraćih sjednica u povijesti. U samo sedam minuta i 18 sekundi odradili su dvadesetak točaka dnevnog reda, što znači da je premijer morao govoriti velikom brzinom jer u tom intervalu nije lako ni pročitati dnevni red koji sadrži 710 riječi. Drugim riječima, premijer je morao govoriti brzinom od gotovo dvije riječi u sekundi što ga ozbiljno kandidira za posao spikera koji u reklamama mora zbrzano izgovoriti čuveno: „za sve nuspojave obratite se svom liječniku ili ljekarniku".

Vrdoljak zaposlio 7 pomoćnika i 8 savjetnika 

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, zaposlio je u aktualnoj vladi najviše ljudi po sistemu „revolving door", odnosno na određeno vrijeme do kraja svog mandata, otkriva Globus. Kako se Vrdoljaku kraj mandata opasno približio, o svojoj budućnosti trebaju razmišljati i njegovi najbliži suradnici kojih je pozapošljavao čak šesnaest. To je, osim zamjenika ministra i njegovih sedam pomoćnika, još i osmero dodatnih savjetnika. Točnije, riječ je o četiri savjetnika ministra i još četiri savjetnika u Kabinetu ministra. Nešto je skromniji od Vrdoljaka bio ministar poduzetništva Gordan Maras koji je uz zamjenika i tri pomoćnika zaposlio još samo šest savjetnika.

Predsjednica ili glasnogovornica glasnogovornika

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, nije uspjela dovršiti intervju za Novu TV jer ga je prekinuo njen ljutiti glasnogovornik Luka Đurić. Na trenutak se učinilo da je predsjednica zapravo glasnogovornica svog glasnogovornika.

Škrlecu dosadila Jakovčićeva pitanja u Bruxellesu

Davor Škrlec, europarlamentarni zastupnik ORaH-a, pobunio se protiv prakse da se u Europskom parlamentu aktivnost mjeri bodovanjem zastupničkih pitanja i njihovih pismenih obrazloženja. Najaktivniji zastupnik po postojećem bodovanju je inače hiperaktivni Ivan Jakovčić koji se proslavio pitanjem kako Europska unija štiti svoje interese na Mjesecu. Škrlec misli da je to zloupotreba parlamentarne procedure te da nije u bodovanju sve. Nije, nešto je i u PR-u.

>>Grčić ljutit na otkriće da Hrvatska ipak ne raste

>>Premijeru globtroteru smeta šoping u New Yorku

Komentara 2

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
20:56 02.10.2015.

Lakše se mulja kad se brzo i nerazumljivo blebeće...

MO
moslavina9954
22:49 03.10.2015.

Pomahnitao je do kraja. Sramota da takav idi.t predstavlja Hrvatsku. On i Ostoja Ranković lažu i šire bjesnoću po cijeloj regiji. Usput glume nekakve humanitarce ignorirajući ono što narod i svi normalni vide i znaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije