Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želja je tu...

Seks u trudnoći – da ili ne?

trudnoća, trudnica
Foto: Thinkstock
16.07.2014.
u 18:10

Mnoge žene osjećaju pojačanu seksualnu želju kad su u drugom stanju, ali brinu da bi ta aktivnost mogla naškoditi djetetu.

Predstavljamo vam najnovija dokazana saznanja o seksualnom životu tijekom trudnoće.

Mnoge žene osjećaju pojačanu seksualnu želju kad su u drugom stanju, ali brinu da bi ta aktivnost mogla naškoditi djetetu. Ipak, nova istraživanja kanadskih stručnjaka kažu da se zdrave žene mogu prepustiti seksualnom zadovoljstvu kad god osjete želju, bez bojazni da će to izazvati oštećenja ploda ili da će uzrokovati prijevremeni porođaj.

Štoviše, seksualni odnosi neposredno prije termina mogu biti i korisni. Sperma sadrži prostaglandine – hormone koji mogu ubrzati porođaj.

Međutim, postoje dva slučaja kada seks u trudnoći nije siguran za plod. Ako je riječ o rizičnoj trudnoći ili ako je placenta blizu grlića materice (placenta previja), savjetuje se apstinencija.

>>Što se niste usudili pitati kad je riječ o seksu u trudnoći..

>>Jessica Alba: Može li seks u visokoj trudnoći naštetiti djetetu?”

Komentara 1

EP
epulon
21:35 16.07.2014.

O, daaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije