Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zašto ne biste i vi?

TOP 8 namirnica koje najzdraviji ljudi uvijek imaju u svom domu

Deklaracija hrane, nutricionizam
Foto: Shutterstock
23.09.2015.
u 08:05

Koje namirnice kupujemo i spremamo i što ustvari jedemo?

Imamo li problema s pretilošću, trebali bismo zaviriti u smočnicu.

Koje namirnice kupujemo i spremamo i što zapravo jedemo?

Nije svejedno što konzumiramo samo zbog neželjenih kilograma, već i zbog zdravlja općenito. Zato je vrlo bitno znati koje bismo namirnice trebali izbaciti iz prehrane, a kojima bismo svakako trebali naći mjesto u smočnici ili kuhinji.

Avokado

Ovo je supernamirnica koja obiluje zdravim masnoćama, ulje avokada uništava slobodne radikale – molekule koje su glavni uzročnici degenerativnih procesa kože i unutarnjih organa. Ili jednostavnije starenja.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ne djeluje samo protuupalno već i potiče metabolizam i jako je ukusno. Snižava kolesterol, potiče gubitak kilograma, jača imunitet, djeluje antioksidativno, a posjeduje i antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva.

Kakao prah

Gorki kakao, osim što podiže raspoloženje, potiče cirkulaciju i snižava krvni tlak. Obiluje antioksidansima koji sprečavaju oštećenje stanica, degenerativne bolesti pa čak i neke oblike raka.

Orasi

Šačica oraha svaki dan osigurat će vam potrebne količine omega-3 masne kiseline i minerala kojima obiluje, kao i oblik vitamina E koji čuva srce. Orasi će zaštiti i mozak te prevenirati razvoj Alzheimerove bolesti.

Sardine

Sardine u konzervi nisu samo "brz obrok" već i prava mala riznica zdravlja. Sadrže omega-3 masne kiseline, ali i vitamin D.

Mrkve

Ovaj "slatkiš" iz prirode, u kuhanom izdanju i mjeri od jedne šalice, opskrbit će naš organizam vitaminima A, K, C, vlaknima i kalijem.

Rajčice

Obiluju vitaminom C i jačaju imunosustav.

Djevičansko maslinovo ulje

Poznato je da maslinovo ulje djeluje preventivno na obolijevanje od raka, djeluje protuupalno, snižava kolesterol.

>>Ovo su namirnice za koje niste ni pomislili da mogu na roštilj

>>Ovih 25 namirnica odmah biste trebali izbaciti iz svog jelovnika

Komentara 4

NE
Nervozan
08:33 23.09.2015.

mrke?

Avatar Hazl113
Hazl113
09:18 23.09.2015.

Čuo sam na više mjesta, ali i od nekih prof. dr. da rajčicu ne treba previše konzumirati, jer može stvoriti tahikardije. Max. 2 na dan.

T1
t111
12:54 23.09.2015.

rajcica :D dobra fora. mozda ona iz vrta, ali ono sto mi jedemo nije rajcica, obicna crvena plastika koja cak niti nema okus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije