Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASNO TKIVO

Velika znanstvena studija: Stolica otkriva zašto ne mršavite

wc
Foto: Thinkstock
03.03.2017.
u 19:38

Koliko god bizarno zvučalo, tjelesne izlučevine mogu dati puno informacija i rastumačiti zašto ne mršavite

Mršavljenje nije uvijek jednostavno čak i kada imate iskrenu volju učiniti sve što treba. No, ponekad niti promjena prehrane niti vježbanje ne rezultiraju željenim izgledom. 

Savjeta ima puno, a jedna od novijih ideja koje se spominju kao potencijalni detektor nemogućnosti skidanja kila je provjera sastava - stolice

Koliko god bizarno zvučalo, tjelesne izlučevine mogu dati puno informacija i rastumačiti zašto ne mršavite. 

>>'Stalno me bole noge od koljena do stopala i brzo se umaram...'

Znanstveni časopis Genome Biology objavio je studiju londonskog sveučilišta King's College koja otkriva što nam to "broj 2" može otkriti o masi osobe ili još konkretnije - gdje su u tijelu smještene tjelesne masnoće

Znanstvenici su analizirali bakterijski sastav 3600 uzoraka stolica od 1300 blizanaca. Zatim su izmjerili količine visceralnog masnog tkiva i količinu potkožnog masnog tkiva. Otkrili su da oni sudionici koji su imali bolju bakterijsku ravnotežu u organizmu imaju i manju šansu da budu pretili, a time i manju šansu za nakupljanje visceralnog masnog tkiva od kojeg svi strahuju. 

No, nije posve jasno da li vrijedi zaključak koji se nameće sam po sebi - da poboljšanje u prehrani i zdraviji bakterijski okoliš u crijevima mogu smanjiti visceralno masno tkivo. No, raznovrsnija i zdravija prehrana zasigurno vam neće škoditi. 

>>Izbjegavate wc na javnim mjestima i zadržavate stolicu? Otkriveno zašto je nezdravo

>>7 stvari koje baš nikada ne smijete baciti u WC školjku

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar patkovic
patkovic
22:27 03.03.2017.

ma kakve bakterije , dobiješ žderitis i debljaš se

DU
Deleted user
15:53 06.03.2017.

ovo na slici nije stolica, nego wc školjka :D ok.. i lijepe ženske noge............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije