Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert slavnog pijanista

Skakanje po oblacima s Maksimom Mrvicom i Filharmonijom

Maksim Mrvica
Antonio Bronic
13.11.2009.
u 22:01

Mrvica je dvosatnom svirkom ponudio emocije, osjećaj lakoće. Drugi dio koncerta ispunio je ležerniji i žešči ritam. 90-ak umjetnika na pozornici sviralo je Chopina, Čajkovskog, Ravela, Mercuryja i Huljića.

Prvo pa muško, složit će se svatko tko je sinoć u Lisinskom poslušao prvi koncert Maksima Mrvice sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem Alana Bjelinskog. 90-ak umjetnika na pozornici sviralo je Chopina, Čajkovskog, Ravela, Mercuryja i Huljića. Već prve izvedbe prožele su publiku. Mrvica im je dvosatnom svirkom ponudio emocije, osjećaj lakoće, kao da s njime skakuću po oblacima. Drugi dio koncerta ispunio je ležerniji i žešči ritam.

– Radovao sam se koncertu jer igrom slučaja nikad nisam svirao sa Zagrebačkom Filharmonijom. Za njega sam u četiri dana proputovao 40 tisuća km - rekao je Mrvica.

Direktor Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić priznao je da je bio uzbuđen dan uoči koncerta, a kad je čuo generalnu probu, znao je da će se na koncertu prepustiti uživanju. Njegovo mišljenje dijelio je i Dražen Siriščević, direktor KD Vatroslav Lisinski.

- Davno sam producirao koncert dvoje talentiranih mladih umjetnika – Maksima Mrvice i Monike Leskovar. Svirali su s Filharmonijom, baš kao i sinoć. Tada sam ga upoznao. On je postao megazvijezda, a ja ravnatelj Lisinskog. Drago da smo se ponovno sreli i obojica napredovali - kazao je Siriščević.

Iako se zbog zgusnuta rasporeda menadžer Maksima Mrvice Mel Bush protivio koncertu u Zagrebu, na kraju zajedno s Tončijem Huljićem nije krio zadovoljstvo. A jednako je disala i publika među kojom su bila brojna poznata lica: Danijela Martinović, Ksenija Urličić, Branko Matutinović sa suprugom Katicom, Ivić Pašalić sa suprugom Ksenijom, Uršula Tolj...

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
00:53 14.11.2009.

sad tek vidimo kakva nam je kultura i oni koji ju vode, jad i bijeda

MU
muzičar
10:38 14.11.2009.

House MD - 5 najboljih pijanista?????koji su to stručnjaci?Huljić i Puljić? tko je tu normalan??? da vidimo....5 najboljih pijanista na svijetu....Lang Lang,Kissin,Argerich,Golan,Bishop Kovachevich,Pogorelića,i to Ivu,,naravno da ne zaboravim,naša Martina Filjak,pobogu,nema tu Mrvice ni blizu...

DO
doktorica
19:17 14.11.2009.

Kulturni događaj koji zaslužuje pažnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije