Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predivna Bedekovčanska jezera uskoro postaju „dom“ dvodnevnog Sajma vina i Štruklijade

Bedekovčanska jezera
Foto: Delzeta
1/5
22.05.2024.
u 14:57

Polustoljetna tradicija okupljanja zagorskih vinara i vinogradara te jedna od najstarijih manifestacija tog tipa u Hrvatskoj zakazuje novi termin druženja! 56. Sajam vina i 15. Štruklijada na Bedekovčanskim jezerima, 31. svibnja i 01. lipnja okupit će sve ljubitelje dobre kapljice i omiljenih štrukli te oduševiti brojnim aktivnostima i iznenađenjima.

Foto: Delzeta

Nakon tradicionalnog ocjenjivanja vina u kojem sudjeluju profesionalni vinari i hobisti, u petak, 31.05. slijedi i službena objava rezultata kojom Sajam vina može početi baš kao i degustacija po cijeni od 10€. Vina Vuglec, Bodren, Petrač, Prekratić vino, Jambrešić, Sever i Vinogradarstvo Grozaj tek su dio vinskih zagorskih perjanica koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu. Osim za ljubitelje vina, ova manifestacija idealan je bijeg iz grada za sve obitelji i mlade željne drugačije zabave. Dječje predstave i zabavni park, bogata ponuda lokalnih OPG-ova, izložbe te Wine&Paint radionica u organizaciji Savjeta mladih tek su dio zabavnog programa na koji će „točku na i“ staviti bend Gentlemen's Club. Trio koji sjajnim obradama najvećih hrvatskih hitova oduševljava publiku stat će pred okupljene u 21 sat i dobrom svirkom napraviti sjajan uvod u sljedeći dan.

Foto: Delzeta

Subota je rezervirana i za vinsku degustaciju, ali i za gurmansko uživanje. Očekujte najbogatiju štruklijadu do sada i čak 14 prijavljenih izlagača koji će prezentirati svoje umijeće spravljanja štrukli i na taj način sudjelovati u natjecanju. Pod organizacijskom palicom Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Udruge Vino zagorje i Turističke zajednice područja Srce Zagorja, ovaj će gastro – enološki „festival“ još jednom pokazati zašto privlači sve veći broj gostiju pa i turista. Dvodnevna manifestacija završit će na najbolji mogući način – uz evergreen hitove Novih fosila u izvedbi Sanje, Marinka i Zeca, u subotu, 01. lipnja od 21 sat.

Foto: Delzeta

Predivni ambijent Bedekovčanskih jezera i bogat kulturno-umjetnički program te kvalitetna gastronomsku ponuda jamče dobar provod i zakazuju dva sjajna dana u Zagorju. Sve informacije o programu i radnom vremenu dostupne su na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije