Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga Goranovog laureata

Petru Gudelju objavljena zbirka "Duša tilu"

petar gudelj
arhivska slika
26.02.2010.
u 14:34

Zagrebački VBZ upravo je objavio izbor iz poezije ovogodišnjeg laureata Goranova vijenca poezije Petra Gudelja nazvanu "Duša tilu". Urednik knjige je Ervin Jahić.

Ovogodišnji laureat Goranova vijenca poezije Petar Gudelj ima novu knjigu. Zagrebački VBZ upravo mu je objavio izbor iz poezije "Duša tilu" pod uredničkom paskom Ervina Jahića. Gudelj je rođen na Miholjdan 1933. godine u Podosoju. Živi u Baškoj Vodi. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a kako piše u najnovijoj njegovoj knjizi, "objavio je dvadesetak nezapaženih i prešućenih pjesničkih knjiga i ostao nepoznat i nepriznat u hrvatskoj i srpskoj književnosti".

Miljenko Jergović smatra ga najboljim živućim hrvatskim pjesnikom. Zanimljivo da VBZ u biblioteci "Tridvajedan pjesništvo" već četiri godine zaredom objavljuje izbore iz djela aktualnih laureata Goranova vijenca za cjelokupni prinos pjesničkoj umjetnosti. Tako su u VBZ-u objavljeni izbori iz djela Mile Stojića, Jasne Melvinger i Branimira Bošnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije