Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez u alpama

Nevjerojatno - njemački skijaš dva puta bio zatrpan lavinom i preživio

Lavina snijeg
Arhiva VL
10.01.2014.
u 08:00

Spasioci su do 53-godišnjaka koji je skijao izvan staza u austrijskom Montafonu stiglo na vrijeme

Neimenovani njemački skijaš preživio je dvije lavine u istom danu, pišu austrijski mediji. Dok je skijao izvan staza u Montafonu, 53-godišnjaka je zatrpala lavina do grla. Spasioci su već bili na putu kada se skijaš uspio osloboditi i na jednoj skiji koju je uspio izvući nastaviti spust u dolinu.

No tada ga je zadesila i druga lavina koja ga je potpuno zakopala. Srećom, spasioci su već bili blizu te su ga na vrijeme oslobodili snježnog zagrljaja. Prošao je bez ijedne ozljede, samo što je u drugoj nesreći što mu se dogodila izgubio i drugu skiju.

Na većini je alpskih skijališta posljednjih dana proglašena visoka opasnost od lavina zbog obilnih snježnih padalina koje su na pojedinim mjestima donijele do dva metra snijega. Zato, oprez svima koji ovoga vikenda kreću put Alpa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije