Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati istraživanja

Koliko minuta u prosjeku traje seks? Kod parova u dužim vezama ta je brojka nešto drugačija

Shutterstock
12.08.2021.
u 22:43

Jedna do dvije minute smatraju se prekratkim, tri do sedam minuta su primjerene, a 10 do 30 minuta smatraju se predugima, kako tvrdi istraživanje seksualnih terapeuta.

Ako je suditi po rezultatima raznih istraživanja, seks je jedna od stvari u kojoj definitivno ne vrijedi parola 'što dulje, to bolje', već ona 'sve što je dobro, kratko traje'. Kako prenosi MindBodyGreen, vaginalni odnos traje oko 5,4 minute prije nego što muškarac ejakulira, prema studiji heteroseksualnih parova iz pet različitih zemalja 2005. godine.

Prema istraživanju seksualnih terapeuta, od tri do 13 minuta smatra se normalnim trajanjem vaginalnog seksa. Osim toga, prosječnoj ženi treba 13,41 minuta da postigne orgazam tijekom seksa s muškarcima, a uz to su joj potrebne i druge aktivnosti - ne samo penetracija.

Parovi koji su u duljim vezama otkrili su da njihova predigra traje 11 ili 13 minuta, a seks u prosjeku sedam.

Izuzetak od tog pravila mogu biti žene koje imaju spolne odnose sa ženama. Studija iz 2014. pokazala je kako je prosječno vrijeme seksa bilo 30 do 45 minuta među ženama u istospolnim vezama, u usporedbi s 15 do 30 minuta za mješovite veze i veze između muškaraca. 

'Imam odličan seks s 20 godina mlađim muškarcem, ali naše obitelji nas ne podržavaju'

1/1

Postoji li vrijeme trajanja koje se smatra idealnim?

Ne postoji baš određena minutaža s kojom ćete sigurno postići dobar orgazam i zbog koje ćete na kraju moći reći da je seks bio odličan, ali seksualni terapeuti kažu da postoji neki prosjek koji se pokazao kao dobar za obje strane jer stignu postići vrhunac, a to je 7 do 13 minuta za vaginalni seks. Jedna do dvije minute smatraju se prekratkim, tri do sedam minuta su primjerene, a 15 do 30 minuta smatraju se predugima. Sve brojke, naravno, variraju od osobe do osobe. U nekim anketama su žene otkrile da vole da traje 16 minuta, neke 5 do 10, neke dulje od 11 minuta... 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sir Oliver
16:54 13.08.2021.

Bogme, iako smo zena i ja vec 26 god u mraku, pardon u braku, a oboje smo presli vec preko 50 god., mi kad se prihvatimo posla, to je 20-30 min, kakvih, 5- 10 min, ne bismo se niti skidali za tu mizeriju.

MO
montello
15:00 13.08.2021.

Doista je 10 minuta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije