Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Djeca starijih očeva podložnija bolestima

otac
Arhiva VL
26.10.2009.
u 13:03

Rad na ovom projektu među ostalim mogao bi pomoći znanstvenicima da otkriju gene koji su uključeni u neke od uobičajenih bolesti, s obzirom da se donedavno smatralo kako se samo žene trebaju brinuti zbog rađanja u kasnijoj dobi.

Kod starijih je muškaraca veća mogućnost obolijevanja od nekog oblika tumora testisa koji može prouzročiti genetske mutacije DNK njihove djece, obznanili su istraživači sa Sveučilišta Oxford.

- Vjerujemo da većina muškaraca razvija te male mutirane stanice s obzirom na starosnu dob, a one same po sebi nisu opasne - objasnio je profesor Andrew Wilkie koji je vodio navedeno istraživanje.

No ako se smjeste u testise, djeluju na spermu zbog čega se povećava mogućnost da se djeca starijih muškaraca rode s nekim ozbiljnim zdravstvenim problemima poput autizma ili shizofrenije.

Rad na ovom projektu mogao bi pomoći znanstvenicima da otkriju gene koji su uključeni u neke od uobičajenih bolesti, s obzirom da se donedavno smatralo kako se samo žene trebaju brinuti zbog rađanja u kasnijoj dobi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije