Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splittr za podjelu troškova

7 aplikacija za putovanja koje ćete rado koristiti

mobitel
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
30.07.2016.
u 08:45

Tehnologija vam može učiniti putovanje ugodnijim i praktičnijim

Putovanje je za mnoge prilika da se odmore od tehnologije - da se odmaknu od interneta i provedu vrijeme s obitelji, prijateljima ili samim sobom, obilaze svijet i razgledavaju nova mjesta, ili jednostavno odmaraju ne radeći ništa.

Međutim, za one koje se smartphonea ni na odmoru ne žele ili ne mogu odvojiti postoji niz aplikacija koje im putovanja mogu učiniti ugodnijim i zabavnijim.

Ovo su neke od njih:

Wolfram Sun Exposure (iOS, 0,99 dolara)

Mnogima odmor znači i puno vremena provedenog na suncu. Ova aplikacija može vam pomoći da pritom ostanete zdravi. Trebate unijeti vrstu svoje kože, a aplikacija će vam izračunati koliko se dugo možete sunčati prije nego što izgorite, i to na temelju vremena u danu, lokacije i vrste kreme za sunčanje koju koristite.

Duolingo (iOS, Android, Windows - besplatno)

Za sve one koji putujući u neku stranu zemlju žele naučiti i nešto jezika, Duolingo je zanimljiva aplikacija koja će im u tome pomoći. Nije to baš zamjena za pravi tečaj jezika, ali je zabavan način na naučite osnove.

Google Translate (iOS, Android - besplatno)

Ako vam se ipak ne da učiti jezike, tu je popularni Google Translate. Ne funkcionira besprijekorno i njegove prijevode uvijek trebate uzimati sa zrnom soli, ali je ipak jako koristan u kritičnim situacijama.

TripAdvisor (iOS, Android, Windows - besplatno)

TripAdvisor je jedan od najpopularnijih aplikacija za putovanja. Riječ je o crowd-sourceanom vodiču za hotele, restorane i razne turističke atrakcije. U aplikaciji možete naći milijune recenzija koje su napisali drugi korisnici poput vas.

Splittr (iOS - 1,99 dolara)

Ako putujete s prijateljima, dobro će vam doći ova aplikacija za podijelu troškova. Jednostavno trebate dodavati troškove, a Splittr će vam reći tko je na redu za plaćanje, tko kome koliko duguje...

PackPoint (iOS, Android - besplatno)

Postoji više aplikacija koje vam pomažu u pakiranju, a ovo je jedna od njih. PackPoint pomaže korisnicima tako da im nudi popis stvari koje moraju ponijeti sa sobom, ovisno o vrsti putovanja (destinacija, trajanje, svrha putovanja...)

XE Currency (iOS, Android, Blackberry, Windows, Firefox - besplatno)

Putovanja u inozemstvo često znače da morate koristiti strane valute. Za sve oni kojima se ne da sve ručno preračunavati, ili se jednostavno boje da nešto krivo izračunaju, tu je XE Currency, koji može preračunati sve svjetske valute, a funkcionira i offline.

>> Idete na put? Aplikacije za pametne telefone najisplativije su

Komentara 1

Avatar @proma_trač
@proma_trač
09:59 30.07.2016.

Istina je da većina nabrojanih aplikacija pomaže - za umiranje moždanih stanica i brzo zaglupljivanje. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije