Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grijesi očeva

Josipović: Ne pada mi na kraj pameti smijeniti Sašu Perkovića

ivo josipović
Žarko Bašić/PIXSELL
11.09.2013.
u 13:01

Već sam rekao da nitko ne treba nositi moguće grijehe svojih roditelja. Jednom riječju, ne pada mi na pamet zamijeniti savjetnika za sigurnost, objasnio je Josipović

Ponovno iskri na relaciji Banski dvori – Pantovčak vezano za “lex Perković”. Nakon što je predsjednik Ivo Josipović na HTV-u izjavio da “zakon moramo uskladiti s onim što smo potpisali”, drugim riječima da Vlada mora popustiti Europskoj komisiji, iz Vlade su neslužbenim kanalima “udarili” na njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Sašu Perkovića, sina bivšeg dužnosnika jugoslavenske Službe državne sigurnosti Josipa Perkovića, koji je jedna od osoba koju štiti i po kojoj se kolokvijalno naziva “lex Perković”. Naime, neimenovani izvor iz Banskih dvora za riječki je Novi list izjavio da, ako se pokrene istraga protiv Perkovića starijeg, njegov sin, koji po prirodi svog posla ima doticaj s mnogim informacijama, mogao bi se naći u sukobu interesa te da bi predsjednik trebao razmisliti o njegovu razrješenju. No Josipović je tu mogućnost jučer odlučno i oštro odbacio, ali je i poslao poruku Vladi.

 – Gospodin Perković ne radi ništa vezano za sporni predmet, a već sam rekao da nitko ne treba nositi moguće grijehe svojih roditelja. Drugim riječima, ne pada mi na pamet smijeniti savjetnika za sigurnost. Također je neobična politika koja se vodi tako da se uvijek istim novinama dostavljaju mišljenja neimenovanih izvora – jasno je strelicu odapeo u pravcu Banskih dvora Josipović.

>>Viviane Reding ima spreman popis mogućih kazni za Hrvatsku?

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije