Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog sankcija

Viviane Reding ima spreman popis mogućih kazni za Hrvatsku?

reding
Reuters/PIXSELL
10.09.2013.
u 21:45

Moguće sankcije odnosile bi se samo na područje pravosuđa i unutarnjih poslova, a ne na kresanje novca iz strukturnih fondova

Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding više se ne misli dopisivati s Zagrebom, javlja HTV koji doznaje kako je umjesto pisanja pisama, Reding već kuvertirala pripremljen popis mogućih kazni za Hrvatsku.

Tako se doznaje da ogluši li se premijer Zoran Milanović na posljednje upozorenje i ne ukine li žurno tzv. Lex Perković, Reding će za koji tjedan pred cijelu Komisiju izaći s prijedlogom sankcija protiv Hrvatske. Sljedeći korak bile bi konzultacije sa svim članicama o hrvatskom kršenju pravila Unije .

Moguće sankcije odnosile bi se samo na područje pravosuđa i unutarnjih poslova. Dakle, ne na kresanje novca iz strukturnih fondova već vrlo vjerojatno na usporavanje ulaska Hrvatske u Šengen.

>> Milanović: \'EK je čuvar ugovora, ali nije gazda kuće\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije