Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarni film

"Vaništa" dokumentarni film Željka Senečića o istaknutom slikaru

senec
07.06.2010.
u 22:00

Slikar Josip Vaništa dobio je ovim filmom dostojno tumačenje u jednom novom mediju

 

Najnoviji dokumentrani film "Vaništa" autora Željka Senečića,  bit će publici prikazan u utorak,  8. lipnja  u 19 sati u Muzeju  Mimara u Zagrebu, Rooseveltov trg 5.

O filmu će govoriti redatelj Branko Lustig i Milan Bešlić iz Galerije Forum, gdje se održava najnovija izložba izabranih djela istaknutoga hrvatskoga slikara Josipa Vanište.  Film je snimljen prema Vaništinoj "Knjizi zapisa" ne samo u Zagrebu gdje živi i stvara Josip Vaništa, već i na drugim mjestima gdje se profesionalno kretao i lokacije koje su opisane u knjizi, od rodnoga Karlovca, do Pariza, gradova koji su postali dio njegove stvaralačke i izložbene biografije. 

Kako kaže autor filma Željko Senečić, slikar, redatelj i scenograf, ovim je filmom Vaništa, uz originalno postavljenu aktualnu izložbu u Galeriji Forum u Zagrebu, dobio dostojno tumačenje svojega djela u jednom novom mediju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije