Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak velikana

Umro Carlos Trillo, argentinski stripaš kojeg su Hrvati obožavali

Carlos Trillo
Foto: Fibra
1/3
10.05.2011.
u 14:09

U karijeri je napisao desetke tisuća stranica stripa, a naše izdavačke kuće objavile su desetke njegovih radova

Tijekom putovanja u Londonu preminuo je Carlos Trillo, veliki argentinski scenarist i jedan od najzaslužnijih za iznimnu reputaciju južnoameričkog stripa u svijetu. Njegovi su radovi dobro poznati domaćoj publici, koja posebno cijeni argentinsku školu stripa.

U karijeri je napisao desetke tisuća stranica, a naše izdavačke kuće objavile su desetke njegovih radova. Među najzapaženijima su serijali “Alvar Mayor” i “Spaghetti Brothers” izdavačke kuće Fibra, zatim noir-albumi “Noć bez kraja” i “Iguana” te serijal “Chicanos” biblioteke Libellus.

Upravo zbog autorske veze s ovim, Hrvatima posebno dragim scenaristom, na prošlogodišnjem je festivalu stripa Mafest veliku pažnju plijenio i crtač Eduardo Risso, zvijezda američke izdavačke kuće DC Comics/Vertigo, koji suradnje s Trillom i dalje ističe kao najizazovnije i najdraže radove.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pak
Pak
15:32 10.05.2011.

Bio si jedan od najvećih, laka ti zemlja!

OT
on_the_fly
21:49 10.05.2011.

RIP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije