Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska premijera

Splitski GKM ima veliku predstavu kojoj treba tek kraća stanka

GKM Split
25.03.2024.
u 10:45

Dino Mustafić postavio je "Apokalipsu radnika" portugalskog književnika Valtera Huga Mãea

Gradsko kazalište mladih Split pod redateljskom palicom Dina Mustafića moćno je iznijelo premijernu izvedbu drame "Apokalipsa radnika" po romanu svestranog portugalskog umjetnika, književnika Valtera Huga Mãea.

Popularno "malo kazalište" na Prokurativama napravilo je veliku predstavu, kojoj je jedina zamjerka dužina (dva i pol sata bez stanke), za koju su protagonisti i autorski tim nagrađeni dugotrajnim pljeskom i ovacijama. Riječ je o svjetskoj premijeri za koju se tražila karta više.

"Apokalipsa radnika" treći je dio tetralogije koja kroz priče četiri lika govori o čitavom ljudskom životu. Glavna junakinja, četrdesetogodišnja Maria da Graca radi kao čistačica kod bogatog gospodina Ferreire koji je seksualno zlostavlja. Muž pomorac je ignorira pa mu u juhu stavlja par kapi jeftine varikine. Tek toliko da mu zagorča život prije odlaska na brod, a da ga ne ubije. Kućni budžet podebljava kao profesionalna narikača odlazeći na bdjenja s prijateljicom Quitériom kroz čiji stančić prolaze rijeke muškaraca. Zaljubi se u ukrajinskog imigranta Andrija, a Maria koja svake noći sreće sv. Petra na vratima raja samo traži ljubav.

Glavne junakinje odlično su utjelovile Mia Vladović i Ana Gruica Uglešić, dok su ostale uloge uspješno odigrali: Nikola Ivošević, Ivo Perkušić, Siniša Novković, Matija Grabić, Vanda Boban Jurišić, Filip Radoš, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Maro Drobnić, Denis Tomić i Viviana Bojić. Roman je dramatizirala Željka Udovičić Pleština, scenografiju potpisuje Mirna Ler, a glazbu je skladao Damir Imamović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije