Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Račkog 11

Skupna izložba fotografija 'Zagrebačkim ulicama'

Zagrebačkim ulicama
Foto: Vesna Špoljar
1/3
02.07.2012.
u 11:19

Predstavljaju se autori: Davor Curić, Jadranko Markoč, Krešimir Mehičić, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Vesna Špoljar i Ksenija Župan

Skupna izložba fotografija "Zagrebačkim ulicama"otvara se u četvrtak 5. srpnja od 19 sati u Caffe baru LP, Račkoga 11. Nakon niza vrlo uspješnih samostalnih fotografskih izložbi i nekoliko skupnih, izbor fotografija Zagreba krasit će zidove LP-a tijekom ljeta. Izložba, koja se sastoji od 16 fotografija, zamišljena je kao projekt koji će prvo biti predstavljen u Caffe baru LP, kultnom zagrebačkom kafiću i okupljalištu fotografa, a nakon toga će krenuti na put i u ostale galerije i izložbene prostore

Predstavljaju se autori: Davor Curić, Jadranko Markoč, Krešimir Mehičić, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Vesna Špoljar i Ksenija Župan.

Iz kataloga: "Prolazeći zagrebačkim ulicama uživamo u njihovoj ljepoti i nepredvidivim situacijama koje za nas čine motiv fotografije. Zato svatko od nas ima mnogo fotografija Zagreba, ali svakim izlaskom u grad bilježi nove crtice iz njegova života. Naše su fotografije subjektivno dokumentarne jer se u njima očituje, uz dokumentarni predložak i osobnost svakoga od nas. Kada bismo fotografirali isti motiv, dobili bismo različite fotografije u kojima se polako prepoznaje stil ili fotografski put koji je svatko od nas počeo izgrađivati za sebe i po kojemu postaje prepoznatljiv na našoj foto-sceni. Kao skupina autora odlučili smo se predstaviti izložbom tematske poveznice ulične fotografije, no istovremeno svaki pojedini autor zadržava svoju slobodu i osobnost u izboru motiva i fotografija za izlaganje. Otprilike u istom ozračju istinske radosti i međusobnog uvažavanja njegujemo naše prijateljstvo, želeći uz dobro druženje, potaknuti i ostale da se u ova teška vremena krize moralnih vrijednosti vrate svojim snovima i idealima."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije