Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MSU

Rosas, Petra Hrašćanec i Ana Mrak izvode plesni projekt \"At Once\"

at once
\"
19.03.2012.
u 22:10

At Once kolektivni je rad koreografa, dramaturga, likovnih umjetnika, pisaca i glazbenika ostvaren u sklopu velikog međunarodnog projekta SPIDER

Članovi najpoznatije europske plesne kompanije ROSAS ( koreografkinje Anne Therese de Keersmaeker) izvode plesni projekt \"At Once\" u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, u utorak 27.3.2012. od 20 sati.  Na sceni će im se pridružiti i hrvatske plesačice Petra Hrašćanec i Ana Mrak, članice Studija za suvremeni ples te plesači iz Slovenije.

Ovaj iznimni plesni multimedijalni projekt, podržan od strane Europske komisije ( Kultura 2007-2013), uključio je osim francuskih i slovenskih i hrvatske umjetnike iz kompanije de facto( dramaturg Saša Božić) i Studija za suvremeni ples. At Once kolektivni je rad koreografa, dramaturga, likovnih umjetnika, pisaca i glazbenika ostvaren u sklopu velikog međunarodnog projekta SPIDER.

Nakon mnogobrojnih umjetničkih rezidencija i radionica održanih u Ateni, Ljubljani i Lyonu u protekle dvije godine, nastala je plesna produkcija koja u isto vrijeme na istom mjestu predstavlja čak tri plesna dueta. Projekt je premijerno izveden u Danscentrumjette u Bruxellesu u siječnju 2012.

At Once secira, okuplja, izolira i sastavlja elemente kao što su tijelo, prisutnost, zvuk, tekst, svjetlost i vizualno okruženje. Odjednom – at once, sve u istom prostoru. 

Kolektiv okupljen oko projekta Spider čine: Matej Kejžar, Julien Monty, Michael Pomero, Leja Jurišić, Petra Hrašćanec, Aleksandra Janeva Imfeld/Ana Mrak, Saša Božić, Pierre Tallaron & Fabrik, Andreja Kopač i Petra Veber.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije