Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slikarstvo 19. st.

Romantični krajolici s vodaricama i guščaricama Nikole Mašića

masic
05.07.2010.
u 14:10

Mašićeve izabrane slike bit će na izložene u Studiju Moderne galerije Josip Račić u Margaretskoj 3 od 6. do 19. srpnja.

Likovni sladokusci koji vole idilične posavske krajolike s romantičnim vodaricama i guščaricama Nikole Mašića (rođen u Otočcu 1852., umro u Zagrebu 1902.) mogu ponovno uživati u izboru djela ovoga vrsnoga umjetnika koja se čuvaju u fundusu Moderne galerije.

Mašićeve izabrane slike bit će na izložene u Studiju Moderne galerije Josip Račić u Margaretskoj 3 od 6. do 19. srpnja.

Nikola Mašić zapamćen je kao jedan od prvih akademskih slikara koji je studirao u Beču, Münchenu i u Parizu u doba kad u hrvatskoj nije bilo ALU, a poznat je i po svojim studijskim putovanjima Italijom. Najveći dio života proveo je u Zagrebu gdje je bio profesor crtanja, a od 1894. do smrti bio je ravnatelj Strossmayerove galerije. Dio njegovih slika koje su stvorene u duhu akademskog realizma viđen je nedavno na izložbi “Zagreb - München” u Umjetničkom paviljonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije