Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AR izlozba

Prva hrvatska izložba u proširenoj stvarnosti

AR izlozba
AR izlozba
20.05.2011.
u 12:27

Pomoću smartphonea možete razgledati predmete iz izložbe postavljene po cijelom Zagrebu

Od subote 21. svibnja u zagrebačkom kinu Tuškanac možete pogledati prvu hrvatsku izložbu u proširenoj stvarnosti (augmented reality ili kratica AR). Riječ je o izložbi u organizaciji umjetničke udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK) na kojoj će se moći pogledati slike američkog slikara Jonathana Robertsa i filmovi i fotografije hrvatskih umjetnika, redateljice Nikoline Barić i snimatelja i fotografa Mirana Krčadinca.

AR tehnologije je posebna po tome što se izlošci mogu promatrati pomoću smartphonea, a sami će izlošci biti postavljeni na frekventnim lokacijama po cijelome Zagrebu. Kroz taj ih uređaj možete pogledati ispred HNK, na Markovu trgu, Trgu Bana Jelačića, ispred MSU, na bivšem gradskom kupalištu Babinjaku i ispred samog kina Tuškanac.

Službeno otvorenje izložbe zakazano je za 12 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije