Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava

Predstava Turbo folk gostuje u Banja Luci i Beču

turbo folk
arhiva
29.05.2010.
u 11:05

Dva dana nakon sudjelovanja na Teatar Festu, „Turbo folk“ se seli u Beč na „Wiener Festwochena“ koji se održava od 14. svibnja do 20. lipnja 2010.

Nakon sudjelovanja na budimpeštanskom proljetnom festivalu (Budapest Spring Festival), Festivalu bez prijevoda u Užicama, „Bok festu“ u Bjelovaru i gostovanja u Narodnom pozorištu u Nišu, Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca s predstavom „Turbo folk“ nastavlja svoj ovogodišnji inozemni pohod. Tako će autorski projekt Olivera Frljića „Turbo folk“ u izvedbi riječkih glumaca Hrvatske drame prvo gledati publika na banjalučkom Teatar festu „Petar Kočić“ a potom i publika u Beču na uglednom međunarodnom festivalu „Wiener Festwochen“.

Banjalučki Teatar fest „Petar Kočić“ održat će se od 1. do 8. lipnja,  a podnaslovljen je kao „Festival različitih tendencija“. U službenoj će konkurenciji sudjelovati sedam kazališta s prostora bivše Jugoslavije s isto toliko predstava, a među njima je i uspješnica riječkog HNK „Turbo folk“. Predstava riječkog Kazališta na programu je drugog dana festivala 2. lipnja kada će se izvesti dvije izvedbe, u 19 i 21 sati u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Selektor festivala i direktor Narodnog pozorišta RS Rade Simović kaže kako je ovogodišnji koncept Teatar festa spoj „Sterijinih igara“ i „Bitefa“. Vezu sa „Sterijinim igrama“ Rade Simović objašnjava riječima: „traganje je to za suvremenim dramama s prostora bivše Jugoslavije“, a s „Bitefom“ kao „traganje za novim kazališnim tendencijama unutar bivšeg jugoslovenskog prostora“.

Dva dana nakon sudjelovanja na Teatar Festu, „Turbo folk“ se seli u Beč na „Wiener Festwochena“ koji se održava od 14. svibnja do 20. lipnja. Prvi put taj je Festival održan 1951. godine kao demonstracija želje za životom nakon mračnih godina 2. svjetskog rata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije