Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranej Igara

Otvarenje pod geslom "Svi smo izašli ispod Gogoljeve kabanice"

otvaranje Igara
arhiva VL
03.07.2011.
u 12:40

Za scenarij i režiju ovogodišnje ceremonije otvaranja zadužena je Dora Ruždjak, glazbu potpisuje Frano Đurović, kostime Danica Dedijer, a Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom ravnat će maestro Ivan Repušić

Nakon što otkazano autorskoj ekipi koja je radila program scvečanog otvaranjeovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara iz direkcije je stigla vijest da su izabrani novi ljudi koji sve moraju napraviti doslovce u rekordnom roku. Za scenarij i režiju ovogodišnje ceremonije otvaranja zadužena je Dora Ruždjak, glazbu potpisuje Frano Đurović, kostime Danica Dedijer,  a Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom ravnat će maestro Ivan Repušić. Ceremonija otvaranja odvijat će se pod poznatom krilaticom F. M. Dostojevskog „ Svi smo izašli ispod Gogoljeve kabanice“, koja simbolizira Gogoljev utjecaj na moderno kazalište, ali je i svojevrsno priznanje  vrlo uspjeloj prošlogodišnoj premijeri  Gogoljevu Revizoru (predstava je i u  ovogodišnjem programu), koja je neradavno trijumfirala i na Danima satire.

Festivalski dramski ansambl čine Silvio Vovk, Nikša Butijer, Livio Badurina, Jelena Miholjević, Nataša Dangubić, Srđana Šimunović, Maro Martinović, Perica Martinović, Doris Šarić Kukuljica, Barbara Prpić, Mirej Stanić, Mima Brautović, Jasna Jukić, Branimir Vidić – Flika i Helena Kovačić uz sudjelovanje studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba.

Dubrovačke ljetne igre, koje se tradicionalno održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza, i ove će godine okupiti više od dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta. Početak glazbeno-scenske manifestacije, koja će i ove godine trajati 47 dana, označit će podizanje festivalske zastave 10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha u 21:00 sat uz uživo prijenos na HRT-u. Do 25. kolovoza na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika Igre će održati više od 80 dramskih, glazbenih, plesnih, likovnih i opernih izvedbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije