Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasila se ministrica kulture

Obuljen Koržinek: Odluka gradonačelnika o zabrani koncerata folk glazbe normalna je i očekivana

Neva Zganec/PIXSELL
Autori: Denis Derk, Hina
24.02.2023.
u 15:50

Gradovi imaju pravo odlučivati o tome kave će sadržaje dozvoliti u javnim prostorima, rekla je u petak ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je odluku Pule i Osijeka o zabrani koncerata folk glazbe u gradskim dvoranama ocijenila normalnom, prirodnom i očekivanom

U Hrvatskoj nema cenzure, svatko je slobodan u komercijalnom prostoru organizirati koncerte kakve god želi - izjavila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek na pitanje kako komentira otkazivanje koncerata u Puli i Osijeku. 

- Vlasnici prostora, dakle grad Pula i Osijek imaju pravo i odgovornost odlučiti kakve sadržaje žele dozvoliti u javnim prostorima. Mislim da je to normalna, prirodna i očekivana odluka dvaju gradonačelnika - rekla je ministrica koja je napomenula da i Pula i Osijek puno ulažu u vlastito brendiranje.

Spomenula je da Pula ima čitav niz koncertnih gostovanja u Areni, ali i da će u svibnju biti otvoreno obnovljeno Malo rimsko kazalište u Puli, u sklopu Arheološkog muzeja te da će i taj prostor biti namijenjen za vrhunske kuturne događaje. 

- Najveća pojedinačna ovogodišnja investicija u kulturnu infrastrukturu iz nacionalnih sredstava odnosi se na dovršenje koncertne dvorane u Osijeku - rekla je ministrica ponovivši i da je Ministarstvo kulture i medija uložilo velika sredstva u ponovno pokretanje koncerata nakon pandemije.

Podsjećamo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić nije dozvolio da se u pulskom Domu sportova održi koncert pjevača folk i turbo folk glazbe, unatoč potpisanom ugovoru između uprave dvorane i organizatora događaja, dok je osječki gradonačelnik Ivan Radić odbio da se isti koncert premjesti u najveći slavonski grad. 

Komentara 33

MA
Makbe
16:20 24.02.2023.

Oduševljena sam! Bravo za Pulu i Osijek!

VI
Vivian
16:35 24.02.2023.

Opcija su Kragujervac, Nis i Cacak, pa tko voli nek izvoli ! Cajki do mile volje, za sve ljubitelje primitivne glazbe !

CA
canon60
16:43 24.02.2023.

Da je drugačiji odgoj mladih unutar obiteljska četiri zida, do ovakvih situacija ne bi niti dolazilo. Nije toliki problem u ovim koncertima nego u tome da se u barem 50% hrvatskih kućanstava sluša ovo smeće i onda djeca odrastaju u takvoj žabokrečini. Poslije je kasno to sve ispraviti. Uz pretpostavku ispravnog ponašanja vladajućih, trebat će barem dvije generacije da se ova anomalija, ako uopće, barem malo ispravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije