Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBA

Novi instrumentalni album Mateja Meštrovića - Deserts of the World

Errol Flynn
arhivska snimka (WB)
07.09.2010.
u 11:43

Glazbu, aranžmane i produkciju albuma u izdanju Aquarius Recordsa potpisuje sam Matej Meštrović, skladatelj i pijanist.

Koju je glazbu najbolje slušati dok hodate pustinjom? Ne znamo! Nismo ni isprobavali razne žanrove cupkajući od oaze do oaze, ali istraživati pustinju možete i da niste u Sahari, Gobiju, Kalahariju... Odlično rješenje ponudio je naš poznati skladatelj instrumentalne glazbe Matej Meštrović u svojemu novom opusu "Deserts of the World" ili "Pustinje svijeta".

U ovome njegovu autorskom albumu možete se prepustiti čarima pustinja bez brige da ćete ostati bez vode, naprotiv, osjećat ćete se obogaćeno. No, ovih nešto više od 60 minuta ambijentalne glazbe ne proučava samo doslovna pustinjska bespuća.

Meštrović je i društveno angažiran. Iako sve skladbe naziva jednostavnim nizom: Pustinja 1, Pustinja 2, Pustinja 3... znakovito je da prva pjesma ipak nosi i dodatno ime: "Zdravlje nacije", a pritom se i doslovno misli na zdravlje stanovnika Lijepe Naše. U pratećem videospotu prilaže mnoštvo poražavajućih statističkih podataka o kvaliteti života u Hrvatskoj te skupoći proizvodnje lijekova. Izdvaja i citate o zdravstvenoj zaštiti u Hrvata Večernjakove blogerice Silvije Šesto, tj. njezina bloga Zgloboboljka.

Meštrović je dobitnik je ovogodišnjeg Oktavijana na Danima hrvatskog filma za film "Hercegovina – zemlja svjetlosti" te potpisuje glazbu za Hrvatski paviljon EXPO-a 2010. u Šangaju. Rođen je 1969. u Zagrebu u obitelji umjetnika.

Komentara 1

KA
Karla
16:47 07.09.2010.

Svaka čast Mateju Meštroviću, njegovim skladbama i posebno triju Orient Expressto - mislim da se tako zove taj divni trio od 2 klavira i bubnjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije