Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga godina

Nekoliko generacija obilježit će Dan Zvjezdica

zvjezdice (1)
Foto: Zvjezdice
1/3
07.06.2013.
u 18:38

Zbor Zvjezdice drugu godinu zaredom obilježava svoj dan u Zagrebu, koncertom Dan Zvjezdica

Zbor Zvjezdice, nakon što je dobio svoj dan u Daytonu 19. prosinca i 12. prosinca u New Yorku, drugu godinu zaredom obilježava svoj dan i u Zagrebu, koncertom Dan Zvjezdica.

Koncert će se održati u Studiju 9 "Angel Miladinov", kao javno televizijsko snimanje, 9. lipnja u 21 h.

Tijekom koncerta izmijenit će se nekoliko generacija Zvjezdica koje ulaze u tridesetu godišnjicu svoga  postojanja.

Uz sadašnje Zvjezdice na koncertu će nastupiti Zagreb Star's Orchestra predvođen koncertnim majstorom Anđelkom Krpanom, Tamburaški orkestar HRT-a , flautistica Tamara Coha Mandić, sopranistica Nikolina Pinko, bariton Matija Podnar i solistice koje su svoje prve glazbene korake napravile u Zvjezdicama, Rea Alaburić, Mima Karaula,Tanja Ruždjak, kao i Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, pod ravnanjem svog osnivača i dirigenta Zdravka Šljivca.

Na koncertu će se ponovno predstaviti i ansambl „Ex Zvjezdice“ u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a.

Po prvi put će se predstaviti i "Dječji operni ansambl" te zajedno sa "Zvjezdicama" zapjevati Uspavanke F. Schuberta i J. Brahmsa.

Članovi 2Dječjeg opernog ansambla“ su učenice i učenici od 1-4.razreda osnovne škole .

Završetak uspješne sezone "Zvjezdice“ će zatvoriti upravo ovim najavljenim koncertom, a samo će proći par ljetnih mjeseci kada će započeti s pripremama za nove projekte i za 30. obljetnicu.

Prvi od nadolazećih projekata su nastup sa Zagrebačkom filharmonijom u Ratnom Requiemu Benjamina Brittena, a nakon toga i nastupi u operama u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje će upravo najmlađi članovi Pjevačkog studija Zvjezdica (Dječji operni ansambl ) imati važnu ulogu.

Audicije za "Pjevački studio Zvjezdice“ otvorene su cijelu godinu, a posebno se pozivaju učenice i učenici nižih razreda Osnovne škole za upis u "Dječji operni ansambl". Više informacija možete dobiti na littlestarszvjezdice@gmail.com, ili na broj - 099 3554 903.

>>Koncertna promocija debitantskog albuma ChocoJazz

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije