Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar &TD

Koncertna promocija debitantskog albuma ChocoJazz

Chocojazz
07.06.2013.
u 12:43

Lea i Nina će na promociji albuma također nastupiti uz Branimira Božaka na basu i Alexandera Forstnera na bubnjevima

Koncertna promocija debitantskog albuma ChocoJazz održat će se u subotu, 8. lipnja u atriju Teatra&TD, s početkom u 21 sat. Nakon koncerta uslijedit će druženje uz DJ-a Cloudfactory, a ulaz na oba događanja je slobodan.

ChocoJazz su Lea Đido i Nina Jukić, prijateljice koje su 2009. godine odlučile postati bend. Od tada su održale brojne koncerte u Zagrebu i okolici, Šibeniku (Terraneo festival) i u Grazu. Njihov proboj na glazbenoj, ali i kazališnoj sceni omogućila im je pobjeda na natjecanju demo bendova \"Močvara traži zvijezdu\" (2011.), koja ih je dovela do suradnje s Cocom Mosquitom iz Jinxa, kao i s redateljicom Renatom Carolom Gaticom. Za skladanje i izvođenje scenske glazbe u njezinoj predstavi \"Šarengrad\" (Teatar &TD) dobile su 2012. godine nagradu žirija na kazališnom festivalu \"22. Marulićevi dani\" u HNK Split. U rujnu prošle godine sudjelovale su na Novom Ganz novom festivalu u SC-u, skladajući i izvodeći glazbu za Psilicone Theatre i predstavu „Reject Your Soul“, s kojom su krajem istog mjeseca gostovale i u Vilniusu (Litva).

ChocoJazz su se u posljednjih nekoliko mjeseci posvetile snimanju svog albuma prvijenca, kojega će izdati samostalno početkom lipnja. Iako su na koncertima do sada uglavnom nastupale kao duo i njegovale vrlo minimalistički izričaj, na albumu su se odlučile za nešto drugačiji pristup. Uzbudljiva suradnja s vrlo talentiranim mladim producentima elektroničke glazbe Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem (inače članovima grupe Tomislav) te glazbenicima Alexanderom Forstnerom (bubnjevi) i Branimirom Božakom (bas) rezultirala je jedinstvenim spojem toplih klavirskih linija i već prepoznatljivog ChocoJazz dvoglasja s najrazličitijim elektroničkim zvukovima i upečatljivim ritmovima. To je album kojega će, baš kao i glazbu ChocoJazza, biti teško svrstati u žanrovske ladice, jer se u njemu isprepliću analogno i digitalno, nježno i strastveno, pop i eksperiment, u što ćete se moći uvjeriti i sami na koncertnoj promociji.

Lea i Nina će na promociji albuma također nastupiti uz Branimira Božaka na basu i Alexandera Forstnera na bubnjevima, a najavljuje se i gostovanje Matije Vojvodića (elektronika).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije