Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade HNK

Nagrađeni B. Cvitković, E. Pličanić, T. Franetović Felbinger, S. Hapač...

edina pličanić
arhivska slika
17.06.2010.
u 12:54

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u petak će dodijeliti godišnje nagrade Branki Cvitković, Siniši Popoviću, Tamari Franetović Felbinger, Siniši Hapaču, Edini Pličanić i Dmitriju Timofejevu. HNK će predstaviti i novu sezonu.

Poznati su dobitnici godišnjih nagrada Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Nagradu Mila Dimitrijević za najbolju žensku ulogu dobila je Branka Cvitković za ulogu Varvare Petrovne Stavrogine u drami "Bjesovi" Dostojevskog. Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Siniša Popović za ulogu gospodina Jourdaina u drami "Građanin plemić" Molierea-Lullyja.

Nagradu Marjana Radev za najbolju žensku ulogu osvojila je sopranistica Tamara Franetović Felbinger za ulogu Marije u operi "Mazepa" Čajkovskog, dok je Nagrada  Vladimir Ruždjak pripala Siniši Hapaču za naslovnu ulogu u istoj operi.

Nagradu Ana Roje za najbolju baletnu žensku ulogu osvojila je Edina Pličanić za ulogu Marguerite Gautier u Davisovu baletu "Dama s kamelijama" , dok je nagradu Oskar Harmoš osvojio Dmitrij Timofejev za uloge Princa u "Orašaru" Čajkovskog, Princa u "Labuđem jezeru" Čajkovskog, Princa u "Pepeljuzi" Prokofjeva, Plave ptice u "Trnoružici" Čajkovskog te Espada u "Don Quijoteu" Minkusa.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije