Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scena Gorica

Mrle slikom premijerke pokrio penis, Kosor podržala umjetnost

Kiklop
Scena Gorica
04.10.2010.
u 16:18

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor daje potporu slobodi umjetničkog izražavanja u Republici Hrvatskoj te će prvom prilikom doći pogledati predstavu”, stoji u priopćenju iz Vlade RH.

Ovo je očito zadnja predstava u mandatu Senke Bulić – komentiralo se već tijekom generalne probe “Kiklopa”, sinoć premijerno izvedena na Sceni Gorica. Ta divlja, testosteronska vizija Euripidove satirske drame u adaptaciji Gorana Ferčeca i režiji Ivice Buljana u nekoliko je navrata drsko dotaknula simbole hrvatske današnjice, od ismijavanja dominantne religije do vrlo slikovite poruke premijerki Jadranki Kosor čijim je portretom Mrle iz Leta 3 prekrio svoj obnaženi penis. I to uz opće odobravanje publike, većinom naklonjene ravnateljici Senki Bulić koju lokalna HDZ-ova vlast ovih dana iznova pokušava ukloniti s čela Scene Gorica.

Iako je riječ o atraktivnoj, podražajima nabijenoj predstavi u kojoj se ističe nekoliko mladih glumaca te žestoki glazbeni brojevi krnjeg Leta 3, odmah nakon premijere postalo je očito da će pozornost javnosti biti usmjerena upravo na provokaciju s portretom premijerke, baš kao što se prije nekoliko tjedana više pisalo o rezanju hrvatske zastave u Rijeci nego o svim drugim kulturnim događajima zajedno. Kosor je tada osudila performerski čin, no prema Buljanovu "Kiklopu" bila je puno blaža:

- Predsjednica Vlade Jadranka Kosor daje potporu slobodi umjetničkog izražavanja u Republici Hrvatskoj te će prvom prilikom doći pogledati predstavu - stoji u priopćenju iz Vlade RH

Komentara 66

MI
mica1111
16:45 04.10.2010.

...odvratno...nije vrijedno komentara...ispod svake razine...

UN
Universo
19:19 04.10.2010.

Frajer stvarno nije normalan i prelazi granice dobrog ukusa

FE
Felicijen
17:43 04.10.2010.

Koga ovi jadnici mogu zabaviti!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije