Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Modne ilustracije Ane Androić Knežević nastale od 2006. godine

modna ilustracija
arhiva VL
05.05.2010.
u 16:21

U djelima ove umjetnice nisu važni modna modernost ni modna povijest već dominiraju: lik žene, lice, pokret figure, kontrasti i ritam linija...

U subotu točno u podne u Medijateci (Preradovićeva 5), otvara se izložba modnih ilustracija Ane Androić Knežević. Umjetnica je rođena i živi u Zagrebu, diplomirana je modna dizajnerica, članica ULUPUH-a i UMD-a. Profesionalno se bavi modnom ilustracijom, surađuje s modnim  časopisima i i podučava crtanje modne figure i kreiranje tekstila.

U svojim crtežima koristi kombinirane tehnike, ovisno o dojmu koji želi ostvariti.  Prozračnost i eteričnost akvarela, profinjenost linije tuša ili snaga crnoga suhog pastela na bijelom papiru stvaraju fiktivni lik žene u odabranoj modnoj priči, s posebnim akcentom na portretiranje.

Digitalna rješenja i hladnoća ravnomjernosti obojene plohe ne zanimaju je sve dok zadovoljstvo nalazi u potezima rukom, mrljama tuša i "škripanju" olovke po papiru. Najveća inspiracija ilustratorskog stvaralaštva nije joj modna modernost, niti modna povijest, iako je oboje zastupljeno u njezinim radovima. U njezinim djelima dominiraju: lik žene, lice, pokret figure, kontrasti i ritam linija... Na ovoj izložbi, koja će biti otvorena do 17. svibnja, predstavit će svoje radove nastale od 2006. godine do danas.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije