Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
200 godina Joanneuma

Kreativne radionice i jazz-glazba uz 65 skulptura na otvorenom

'skulpture03_nnn_kul_270411'
Foto: ''
1/3
27.04.2011.
u 20:14

Park skulptura udaljen je 7 kilometara od Graza, a jedna je od umjetničkih samostalnih jedinica Univerzalnog muzeja Joanneum koji ove godine slavi 200. godina utemeljenja muzeja

Svakoga 1. svibnja proljetnu feštu kao veliku atrakciju za posjetitelje priređuje austrijski Park skulptura koji je sa 65 suvremenih skulptura i instalacija austrijskih i međunarodnih autora osobita galerija suvremene umjetnosti na otvorenom.

Prvoga svibnja od 14 sati priređuje se u Parku skulptura bogat program. Uz razgledanje brežuljkaste hortikulture i skulptura u prostorima parka moguće je sudjelovanje i u različitim kreativnim priredbama za mlade, koncertu Grupe 3jazz, te dječjoj radionici. Park skulptura udaljen je sedam kilometara od Graza, a nalazi se u blizini zračne luke i jedna je od umjetničkih samostalnih jedinica Univerzalnog muzeja Joanneum koji ove godine slavi dvjestotu godišnjicu utemeljenja muzeja u Grazu.

Ovogodišnje proljetno druženje moguće je s posebno kreiranim programima i dječjim radionicama svaki vikend od petka do nedjelje između 14 i 18 sati.

Završni program bit će 3. lipnja s predstavljanjem novoga djela Marija Terzića čiji brod otkako je postavljen sve više zarasta u zelenilo.

Među autorima atraktivnih skulptura su Nancy Rubins (dijelovi aviona), Michael Schuster, Peter Weibel, Hans Kupelwieser, Gustav Troger, Herbert Boeckl, Manfred Erjautz, Tobias Pils, Joannis Avramidis, Bruno Gironcoli, Franz Pichler i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije