Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Izložba Tine Gverović i Siniše Ilića u Art radionici Lazareti

čvrsti temelji radno
arhiva
26.07.2012.
u 13:49

Prostorna instalacija u Art radionici Lazareti u Dubrovniku ujedinjuje elemente rada u procesu nastajanja "Putovanje na jug s crtežima Napetosti" pozivajući posjetitelja da poveže motive i narative izloženog

Izložba Tine Gverović i Siniše Ilića "Čvrsti temelji – radno" otvara se u četvrtak 26. srpnja od 21 sat u Art radionici Lazareti.

Prostorna instalacija u Art radionici Lazareti u Dubrovniku ujedinjuje elemente rada u procesu nastajanja "Putovanje na jug s crtežima Napetosti", pozivajući posjetitelja da poveže motive i narative izloženog. Putovanje na jug osmišljeno je kao vizualni esej sastavljen od stilova, nađenih fotografija, i videosnimaka napravljenih na obali Engleske, Elafitima i u Gotlandu u Švedskoj. Zasebno se prikazuju elementi videa, zvuk i otisnuti kadrovi. Točne zemljopisne lokacije nisu otkrivene, ali se naslućuju. Iako se direktno odnosi na mjesta koja su snimana, zvuk nije opisan i produciran je zasebno od slike. Zvuk se bavi osjećajem unutarnjeg prostora (krećući se između privatnog, unutarnjeg, cerebralnog, tjelesnog i vanjskog svijeta stvari i ljudi, konkretnog zvuka, konkretnih stvarnosti…).

Rad se bavi temama raseljenosti, pripadnosti i sjećanjima. Ne predstavlja se ideja putovanja kao reprezentacije nego kao način traganja, istraživanja i otkrivanja. Predstavljanjem dijelova radova u njihovoj istraživačkoj fazi ‘'Čvrsti temelji – radno'’ Tina Gverović i Siniša Ilić nastavljaju suradnju započetu 2006. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije