Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Feydeau na kajkavsk

Histrioni na Opatovini premijerno izvode Feydeaua na kajkavskom

histrioni
marko lukunić/pixell
28.07.2010.
u 14:23

U subotu na Opatovini Histrioni imaju premijeru "Lovačkog roga" francuskog komediografa Feydeaua. Tekst je preveo i kajkavizirao Vladimir Gerić, režira Dražen Ferenčina, glavni su glumci Nela Kocsis, Vid Balog i Adam Končić.

Prije mnogo godina Teatar u gostima igrao je Feydeauova “Gospona lovca”, a Histrioni su isti komad nazvali “Lovački rog” i za subotu na Opatovini najavili premijeru. Urnebesnu komediju na kajkavski je preveo i prilagodio Vladimir Gerić (ujedno i scenograf) koji ove godine slavi šezdeset godina rada. Histrioni, koji četvrt stoljeća obogaćuju zagrebačko ljeto, za jubilarnu sezonu osigurali su prvorazrednu glumačku ekipu: Vida Baloga, Adama Končića, Nelu Kocsis, Željka Duvnjaka, Nadu Abrus, Gorana Košija, Slobodana Milovanovića, Taru Rosandić i Tomislava Palinića.

Za klavirom će biti Duško Zubalj, redatelj je Dražen Ferenčina, kostimografkinje Ika Škomrlj i Elira Ulip. Vid Balog obećava valjanje od smijeha, a Zlatko Vitez tvrdi da adaptacija klasika na kajkavski ima puno kazališno opravdanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije