Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revija filmova

Filmomanija stiže i u Osijek

Scena iz filma Cezar mora umrijeti
arhiva VL
10.10.2012.
u 11:58

Osječka će publika imati prilike vidjeti pobjednike svih triju najznačajnijih međunarodnih filmskih festivala: Faust – pobjednik Venecije, Cezar mora umrijeti – pobjednik Berlina i Ljubav – pobjednik Cannesa

Nakon što se održala u Zagrebu i Splitu te postala uvjerljivo najgledanija revija dobrog filma do sada, šesta po redu Filmomanija dolazi i u Osijek, gdje će se održati u kinu Cineplexx Avenue Mall Osijek u razdoblju od 11. do 15. listopada. Biti će prikazano devet najboljih filmova s revije.

Osječka će publika imati prilike vidjeti pobjednike svih triju najznačajnijih međunarodnih filmskih festivala: Faust (r. Aleksandr Sokurov) – pobjednik Venecije, Cezar mora umrijeti – pobjednik Berlina (r. braća Taviani) i Ljubav – pobjednik Cannesa (r. Michael Haneke). Također, ovogodišnja osječka Filmomanija 6 donosi pravu all-star redateljsku postavu, budući će se između ostalih prikazati i novi filmovi Kena Loacha (Danak anđelima – dobitnik nagrade žirija na ovogodišnjem Canneskom festivalu), Todda Solondza (Tajni adut – prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji), Istvana Szaba (Vrata s Helen Mirren u glavnoj ulozi) i mnogih drugi.

Od samih filmova svakako se moraju izdvojiti Sveti motori – prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu te dobitnik nagrade mladih, redatelja Leosa Caraxa (definitivno najluđi, a po mišljenju mnogih i najbolji film Canneskog festivala); Fusnota – dobitnik nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma za prestižnu nagradu Oscar redatelja Josepha Cedara; Tabu – dobitnik nagrade Alfred Bauer te FIPRESCI nagrade (nagrada kritike) na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu redatelja Miguela Gomesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije