Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Slavonije

Štenad bacili na cestu u kutiji u kojoj je bio i otrov za štakore

Štenci iz Ivankova
Foto: Privatni album
1/4
17.01.2017.
u 17:36

Volonterkama iz Ivankova nitko od lokalnih veterinara nije htio pomoći pa su štence na terapiju vozile u Vukovar

Sudbina namijenjena štencima ostavljenim u kutiji na cesti ipak ih je zaobišla. Nisu završili pod kotačimja automobila, a preživjeli su i otrov koji je uz njih bio u kutiji.

Iako su mislile da ih više ništa ne može iznenaditi, volonterke Dunja Tadić i Barbara Krešo ipak su ostale zgrožene kad su vidjele što je u kutiji ostavljenoj nasred Runjaninove ulice.

- Uz osam štenadi u kutiji je bio nabacan i otrov za štrakore. Oni su to jeli, uvaljali su se u njega pa su jedni druge lizali. I kad smo zvali veterinare, rekli su nam da oni tu ništa ne mogu - kaže nam Barbara K. Bila je nedjelja, a životi malenih ovisili su o brzoj reakciji. I onda je stigao poziv pomoći, vrata im je otvorila veterinarska ambulanta Anubis club iz Vukovara. Krenule su na put u strahu hoće li stići na vrijeme.

- Maleni imaju oko mjesec i pol dana i izgleda da su hrvatski ovčari. Dobili su terapiju, a onda smo ponovno moljakale da ih netko primi u svoj dom, jer u našima nema više mjesta niti za jednu napuštenu životinju - pričaju nam volonterke. Napori su se ipak isplatili, četiri šteneta smještena su na nekoliko dana u Vinkovcima, a za njih traže prijevoz do Bizovca. U Vukovar su morale još jednom, jer tamo je privremeni dom pronađen za ostale štence.

- Nakon terapije koju su dobili štenci su sada stabilno. Moramo ih što prije cijepiti protiv zaraznih bolesti, ne smiju se razboljeti jer se bojimo da to ne bi preživjeli. A treba nam i hrana - kažu volonterke. Ističu da im općina Ivankovo daje obećanja i podršku na riječima, ali sve ostaje na tome. Same se snalaze za sve troškove koje imaju.

Ako im možete pomoći, broj računa za uplatu je IBAN HR8523400093111677898, Dunja Tadić, a možete im pisati na dunja.t.12@gmail.com, ili poslati poruku u inbox na Facebook Pomoć životinjama Ivankovo.

Komentara 3

EV
evropljanin
17:48 17.01.2017.

Pitam se kakve su to bestije? Dok takve neljudske poteze radis?

UN
una1
15:53 19.01.2017.

Ne, nisam u stanju napisati suvisli komentar na ovo neljudsko ponašanje. Sva sreća da ima dobrih ljudi i hvala im na tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije