Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Nije bio dovoljan jedan metak, za svaki slučaj pucao je dvaput

Ubijena štenad
Foto: Privatni album
1/6
24.08.2016.
u 20:08

Na kraju Komletinaca, uz kukuruzište u kojem su se skrivali, ubijena su tri šteneta, kad su volonteri vinkovačke udruge Rocco stigli, još su bili topli

U manje od 24 sata pronašle su sve, smještaj, hranu, prijevoz za napuštenu štenad. Ali ubojica je bio brži, ubio ih je možda ni pola sata prije nego što su po njih stigle volonterke vinkovačke udruge Rocco.

Ostavljeni na kraju Komletinaca, iza groblja, imali su tek tri mjeseca. Bezopasni i nedužni, a ipak su zasmetali onom tko ih je ubio. Hladnokrvno im je gledao u oči i pucao u njih, u glavu, u trbuh. I to ne jednom, već dvaput, da bude siguran da neće preživjeti. A samo dan ranije u kukuruzu ih je pronašla Ružica Ninić, koja je tog dana iz Vinkovaca došla u rodne Komletince. Odmah je pozvala u pomoć, tražila je tko im može pružiti privremeni smještaj.

Dotrčali na hranu

– Skrivali su se, bilo ih je strah, ali su ipak dotrčali na hranu. Dok sam još bila tamo, došao je predsjednik lovačkog društva, malenima je donio hranu. Rekao mi je čovjek da ih hrani, ali da ih nema gdje smjestiti – kaže nam volonterka. Cijelo popodne tražio se smještaj, a do večeri sve je već bilo riješeno – znalo se gdje idu, tko će nabaviti hranu. Samo je trebalo otići po malene.

– Čim se našao prijevoz, moja mama i Mirjana krenule su po štence. Rekla sam im da će sigurno doći na hranu. Stigle su tamo oko 16 sati, našle su ih, ali bilo je prekasno. Ležali su blizu kukuruza, vjerojatno su i dotrčali do ubojice. Dva su već bila mrtva, a bili su još topli. Treći je bio živ pa su odmah išle s njim veterinaru – priča nam Ružica. No, ni njega nisu uspjele spasiti, rane su bile preteške i iskrvario je.

Prijavile policiji

– Toliko smo već puta prijavljivale policiji ubijene i pretučene pse i nikad ništa. I sad smo sve prijavile policiji u Otoku, crno štene odnijele smo i na obdukciju u Veterinarski zavod u Vinkovcima. I ovaj put nećemo odustati – odlučno kaže volonterka. Vratile su se i po dva štenca koja su ostala uz kukuruze, ali više ih nije bilo. Onaj tko ih je ubio potrudio se sakriti dokaze. Obdukcija je pokazala da štene ima dvije prostrjelne rane, jednu kroz vratnu kralježnicu, drugu kroz trbuh, a metak nisu pronašli.

Volonterke kažu da bi pomoglo kad bi netko konačno htio progovoriti. Onaj tko zna čiji su psi, onaj tko zna osobu koja hoda selom naoružana i usred bijela dana puca i ubija. Postoji li u Komletincima netko takav, hoće li se javiti i pomoći da se kazni hladnokrvni ubojica? Hoće li se javiti i pomoći da se kazni i onaj tko ih je napustio i izbacio? Do kada će oni koji znaju okretati glavu, do kada će živa bića ispaštati?

Komentara 8

RA
radekbrod
20:36 24.08.2016.

sigurno lovac oni su okrutni hodaju po šumama i livadama a vrlo skloni i alkoholu i pucaju na sve što je na četri noge strašno

CR
cronada
20:24 24.08.2016.

Prestrasno I grubo jadnim nemocnim zivotinjama!

CR
CrniP
23:39 24.08.2016.

...a zamislite da se ubojica slikao selfije sa stencima, i govorio stencima da ce im odrubiti glavu, i onda im stvarno odrubio glavu... ali, to se je to dogodilo u Alepu, i ne stencu... i nije bilo clanka u VL za cijelu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije