Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patuljasta koza iz Zgreba

Kad se Bambi Mee razboli, u kući nitko od brige ne spava

05.12.2016., Zagreb - Renata Maurovic vlasnica je neobicnog kucnog ljubimca - patuljaste koze Bambi Mee. Renata Maurovic s kcerkom Marinom i kozom Bambi Mee.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
09.12.2016.
u 12:50

Obitelj Maurović živi na zagrebačkoj Savici, a njihova patuljasta koza atrakcija je u kvartu, svi je dolaze pozdraviti i pomaziti

Gotovo su već krenuli prema Zagrebu, a onda ipak odlučili – kozicu moraju imati! Bračni par Maurović na izložbi životinja u Bjelovaru jednostavno se zaljubio u patuljastu Bambi Mee, a kad su je donijeli na zagrebačku Savicu odoljeti joj nisu mogli ni ukućani i susjedi, koji kad prolaze pored kuće Maurovićevih jednostavno moraju zastati.

– Imamo veliko dvorište pa koza ima puno mjesta za trčanje i igru, ali i trave za grickanje. A budući da imamo i glodavce te papige, mačke i pse, ima i društvo, pravi je član čopora – objasnila je Marina Maurović te dodala kako se o Bambi Mee najviše brine njezina mama Renata. Ona ju je, kaže Marina, inače veterinarska tehničarka, i dovela iz Bjelovara, a kozica je njoj i najprivrženija.

– Kad je ona pozove, odmah dođe, a i hrani je zamjenskim mlijekom te pazi koliko žitarica pojede, kao i o tome da joj je sijeno dostupno u svakom trenutku – rekla je M. Maurović te dodala da se Bambi Mee jako voli maziti, ali i da ima svoje “trenutke živahnosti”. Sve nestašluke, međutim, Maurovići joj odmah opraštaju, a koliko im je patuljasta koza prirasla srcu govori i to da u kući baš nitko ne spava čim se kod Bambi Mee pojave prvi znakovi prehlade.

– Nedavno je bila bolesna i dok je ona lijepo spavala, mi smo svi dežurali nad njom da joj se slučajno što ne bi dogodilo – sa smiješkom ispričala je Marina Maurović te dodala kako je briga o kozici vrlo slična brizi o ostalim životinjama. Ključno je strpljenje, rekla je Marina, kao i vrijeme provedeno uz kućnog ljubimca. Volite ga, pa će i on voljeti vas, jednostavno je objasnila. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije