Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudska bešćutnost

Izbacili je na ulicu, a zatim je pokušali i zatući

Izbačena kujica
Foto: Privatni album
1/5
04.11.2014.
u 19:33

Kujica Kvija ostavljena je u Slavonskom Brodu zajedno sa pet štenadi

Kujica Kvija i njezina štenad izbačeni su na ulice Slavonskog Broda, ostavljeni da se sami snađu. I to baš u nedjelju. Već u kasne noćne sate volonteri su o tome saznali na Facebooku.

- Otišli smo po njih, a našli smo samo Kviju, bebama nije bilo ni traga. Kujica je imala veliku ranu na glavi, ali nismo joj mogli prići. Izbezumljeno je trčala na sve strane, cvilila, tražila štenad, mi smo je pratili. Kružile su svakakve priče, da je štenad pregažena, da su im zavrnuli vratove, da su ih djeca razbacala, da su završili u Savi – kažu volonteri.

Spustila se gusta magla, nisu znali što da rade. U jednom trenu kujica je odustala i legla na ručnik na kojem su njezina štenad zadnji put viđena. Još neko vrijeme sjedili su pored Kvije s grčem u želucu. Vratili su se u svitanje, a prizor koji su ugledali vratio im je nadu u grad i njihove sugrađane.

- Kujica nas je čekala na istom mjestu, a uz nju na čistom ručniku četiri šteneta. Osoba koja ih je preko noći sklonila na sigurno peto štene je udomila – prisjećaju se volonteri. Pronašli su za njih smještaj, no čeka ih liječenje, cijepljenja, a s nečim ih moraju i hraniti. Svaka pomoć im je dobrodošla, a financijsku možete uplatiti na račun Udruge Victus, IBAN HR6823900013202310184. A tko je Kviju pokušao ubiti vjerojatno nikada neće saznati.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
19:52 04.11.2014.

Dabogda bio na isti način ranjen i ostavljen,tko god da je

DU
dugonoga
23:06 04.11.2014.

srce malo koju tugu i jad je prošla od teških udaraca do straha da je izgubila bebe. ali kujica je pokazala tu da je ona veće biće od smrada koji ju je izbacio na cestu. iako vjerojatno u bolovima veća bol joj je bio strah da je ostala bez stenaca. voljela bi da vlasnik ovo pročita i samo mu porucujem : voljela bih da i tebe netko ranjenog baci na cestu. fuj smrade

ME
Merlin
21:08 04.11.2014.

ovo što dolje piše mazalica556...to je to, plus stroži zakon za mučenje životinja kak je to i u EU državama, navodno se nešto priprema, jedan zastupnik u saboru (to sam čul iz pouzdanih izvora) i onda bi se ovakvi horori sveli na minimalu ako već ne skroz iskorijenili. to je teško, ali..ljudi su postali okrutni, sve je više psihopata i to zabrinjava, jer takvi će sutra i nas i djecu umlatit bez da trepnu...pardonček, već je to počelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije