Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašeni s ulice

Crna i Žućo zajedno se privikavaju na bezbrižan i siguran život

Crna i Žućo
Foto: Privatni album
1/7
25.11.2016.
u 18:00

Lutali su dugo Crna i Žućo ulicama Slavonskog Broda, uvijek zajedno i uvijek na oprezu.

Sada su daleko od nesigurnog života, daleko od grada u kojem su oboje došli na svijet. Kakva je točno njihova veza nitko ne može sa sigurnošću reći, iako su ih zvali i Romeo i Julija. Možda imaju istu mamu, a možda je baš Crna Žućina mama. Svi koji su se brinuli da ne budu gladni znaju samo da je Crna starija, ima oko četiri godine, a Žući su dvije godine.

Uvijek na oprezu

- Bili su nam neuhvatljivi i jedino smo se mogli pobrinuti da nisu gladni. Stalno su bili zajedno, kad je jedan spavao, drugi je pazio da im se netko ne približi. Žućo se jako boji grmljavine i uvijek bi bježao i skrivao se, a ona ga je tražila. Posljednji put kad je ostala skotna i kad se već jedva kretala on je hodao polako kako bi ga mogla stići – priča nam Anita Cvita, jedna od volonterki koja je sudjelovanja u organizaciji njihova hvatanja.

Foto: Robert Demo

Konačna odluka donesena je nakon što se Crna ljetos oštenila u jednoj napuštenoj kući. Prvo su udomili sve štence, a zatim krenuli u lov.

Ništa bez puške

- Crnu smo jedva uhvatili, a kad smo je vozili u Zagreb cijelim putem je plakala za Žućom – kaže A. Cvita, kojoj su u svemu pomogle Nataša Kapac i Marina Logarušić. I to je bio jednostavniji dio zadatka, jer Žućo je nakon odlaska kujice koja mu je bila sve postao još nepovjerljiviji. Nije bilo druge nego uspavati ga puškom. A kad se Žućo probudio, prvo što je ugledao bila je ona – njegova Crna.

- Ispočetka nisu htjeli ni izlaziti iz boksa, sad su se već malo ohrabrili. Hodaju za mnom da vide što radim, ali onda i pobjegnu. Crna uzme i hranu iz ruke, on još ne prilazi. Jako su pametni i razumiju sve što im kažem Gledaju kroz prozor, vide druge pse i silno bi htjeli van, no to je još nemoguće. - priča nam Monika Potočki kod koje su Crna i Žućo našli privremeni dom. Dodaje da će njihova prilagodba sigurno dugo trajati i trebat će udomitelje s puno strpljenja.

I dok se nerazdvojni par privikava na novi život, troškove Žućinog hvatanja moraju platiti volonterke iz Slavonskog Broda. Ako im želite pomoći, možete to učiniti uplatom na račun Veselo dvorište, IBAN HR1324840081107562217, uz naznaku za Crnu i Žuću.

Komentara 3

OK
okus
19:40 25.11.2016.

Sretno Crnoj i Zuci. Hvala njihovim ljudekima i novom domeku..💐

UN
una1
13:57 05.12.2016.

Tko kaže da nema ljudi koji se brinu za životinje, jer one bez nas ne mogu. drago mi je da sam vidjela da ova dva peseka neće biti na ulici u zimskim mjesecima. Hvala ljudima.

EB
EBERT
12:43 26.11.2016.

Divna prica za ove cetvoronozne dusice. Da bi bilo vise takvih. Sretno drago.j gospodi sa velikim srcem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije