Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO JE MOGLA SLOVENIJA...

Hrvatski biznismeni žele Eurobasket 2015.

Luka Žorić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.03.2014.
u 17:15

Svjesni da neće moći organizirati smotru 24 vrste, Ukrajinci traže mogućnost prebacivanja domaćinstva na 2017. I gotovo je sigurno da će se novi organizator tražiti tek nakon svibnja, nakon izbora u Fibi Europe.

Koliko god to zvučalo nemoguće u ovim gospodarsko-političkim okolnostima, Hrvatska bi mogla biti domaćin Eurobasketa 2015. dodijeljenog Ukrajini. Ne govorimo samo o pukoj teoriji i zbog toga što će mjesto domaćina EP-a biti prazno nego zato što među dijelom hrvatskih gospodarstvenika ima za to zainteresiranih.

Ukrajina diže ruke

Svjesni da neće moći organizirati smotru 24 vrste, Ukrajinci traže mogućnost prebacivanja domaćinstva na 2017. I gotovo je sigurno da će se novi organizator tražiti tek nakon svibnja, nakon izbora u Fibi Europe.

S tim u vezi već su se diskretno najavili Francuzi, što samostalno a što kao dio ideje o obnovljenoj zajedničkog kandidaturi Francuske, Njemačke, Italije i Hrvatske. Javila se i Srbija, a sada je za tu ideju zagrizla i jedna neformalna grupacija poslovnjaka u Hrvatskoj pa nije nemoguća i hrvatsko-srpska kandidatura.

Ako su Slovenci mogli organizirati košarkaški EP i na njemu zaraditi, zašto ne bismo mogli i mi? Ekspertna analiza ljubljanskog Ekonomskog fakulteta kazala je da je potrošnja posjetitelja EP-a bila 32 milijuna eura i da je država samo s porezom na potrošnju premašila ulaganje u kotizaciju koja je iznosila šest milijuna eura.

Ono po čemu je Hrvatska u prednosti pred Srbijom svakako su dvorane sagrađene za rukometni SP 2009.

Dvorane su spremne

Uz zagrebačku Arenu standarde velikog natjecanja zadovoljavaju i splitska Spaladium arena i zadarski Višnjik, a od nekih slovenskih dvorana u kojima su igrane utakmice EP-a bolje su i porečka Žatika, osječki Gradski vrt i dvorana u Varaždinu. Dakako, o toj poslovnoj inicijativi trebali bi se uskladiti biznis i politika, osnovati konzorcij i onda je sve moguće. Premda se još nitko konkretno ne spominje teško nam je i zamisliti tu priču bez Atlantic grupe i njezinih čelnika (Tedeschi, Veber) koji uživaju u stvaranju jakog europskog kluba. Evo im prilike da stvore i nešto pamtljivije.

>> Fiba će o Eurobasketu u Ukrajini raspravljati ovog vikenda

Ključne riječi

Komentara 3

UN
unbekant
09:11 22.03.2014.

Bilo bih to dobro,da dobijemo nesto takvo,jer ipak smo i mi sada sluzbeno dio europe,i treba nam jedno veliko takmicenje.

JO
jolly
10:03 22.03.2014.

Ideja je odlična, posebno kada se zna da je EP u 9. mjesecu, što je odlično za produžetak sezone. Ima samo jedna mala kvaka. Dok se naši politika i biznis usklade, Fiba Europa će već novog domaćina.

Avatar ŽejenSosed
ŽejenSosed
09:24 22.03.2014.

Osobno sam protiv..meni je bolje kad prvenstvo organiziraju Slovenci a Hrvati budu onda domaćini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije