Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas

Tomislav Popović: Projekt dulje turističke sezone mogao bi puknuti kao balon

08.12.2014.
u 22:30

Predsjednik uprave rovinjske Maistre kaže da hoteli žele raditi i nakon ljeta, ali trebaju partnere i sadržaj koji će privući goste i kad nije vrijeme za sunčanje i kupanje

Vikendom ih bude više, ali u tjednu nemamo ni 200 gostiju u tri otvorena rovinjska hotela. Sve bi ih zapravo mogli ugostiti u jednom objektu. Hotelijeri žele dulje raditi, ali trebamo partnere koji će kreirati razlog da gosti dođu, upozorava predsjednik uprave Maistre Tomislav Popović.

Šef velike istarske turističke kuće aludira na činjenicu da sada i u jednom od najturističkijih jadranskih mjesta, kakav je Rovinj, vlada mrtvilo, a na prste se broje čak i otvoreni restorani. Hotelijerska branša ima niz ideja što bi pomoglo da rade dulje, od sniženja PDV-a u vansezoni do smanjivanja cijena komunalija i davanja lokalnoj upravi u izvansezonskim mjesecima.

U protivnom, smatraju mnogi hotelijeri, projekt produljenja sezone “Hrvatska 365” mogao bi se rasprsnuti kao balon od sapunice. Očekivanja našeg sugovornika su manja i, reklo bi se, realnija.

– Bilo bi lijepo da je moguće, ali na svim razinama manjka novca i teško možemo računati s time da će se netko odreći svog prihoda. No, ono što se može napraviti su sadržaji, eventi koji će privući goste i kad nije vrijeme za sunčanje i kupanje. Hoteli nisu dovoljni ni sami sebi ni gostima i oko atrakcija se moraju snažnije angažirati gradovi, općine, lokalne turističke zajednice... Dobro je da je nacionalna promocija krenula iako će godinu, dvije to biti više trošak nego što će biti efekta. Ne vjerujem da ćemo prije 2016. osjetiti veći porast broja vansezonskih gostiju – kaže Popović, koji atmosferu na Jadranu ilustrira i jednim jumbo-plakatom koji je nedavno osvanuo u njegovu gradu.

– Na njemu velikim slovima piše: “Otvoreni smo zimi.” Zar je to neko čudo da u turističkoj zemlji netko radi i zimi? – pita se naš sugovornik.

>> Ratomir Ivičić: Korejce učimo da je Hrvatska više od Zagreba i Dubrovnika

Komentara 2

Avatar Point_of_view
Point_of_view
22:59 09.12.2014.

Danas sam na putu prema Zagrebu nocio u jednom pensionu u Bad Reichehallu. Cijena je bila pristupacna a izdenadila me je boravisna pristojba od 3.10 € odnosno 25 kuna. Znaci za suprugu i mene 50 kuna samo kurtaxe. Nasi hotelieriri samo pricaju sta sve treba smanjiti. Kad su im pdv sa 25% smanjili na 10% cijene su ostale iste. Kad se pdv digao na 13% oni su svoje cijene povecali 10%. Prvo neka pometu pred svojim vratima. Tko im smeta da kreiraju dodatne sadrzaje? Toliko zemlje u zaledju je neobradjeno, neka se udruze i porade na ekoloskoj hrani, neka sami prave golf-terene, organiziraju simpozije i seminare...Oni bi da netko drugi to sve napravi umjesto njih a da gosti dodju i trose novac u njihovim hotelima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije