Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješni

Iz Cerne izvoze autodijelove za Mercedes, BMW i Audi

nexus
Foto: Nexus
02.03.2015.
u 07:32

U krizi smo zabilježili i najveća zapošljavanja, a izgradili smo i proizvodnu halu, kaže Marko Damjanović iz Nexusa

        Uz već uobičajene priče o Slavoniji kao zaboravljenom području Hrvatske, dvije sestrinske tvrtke iz Cerne, sela kod Županje, dokaz su kako u toj regiji ima i pozitivnih poduzetničkih priča. Riječ je, naime, o tvrtkama Nexus i Multinorm koje se bave proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju i prodaju ih autotvrtkama poput Mercedesa, BMW-a, Audija...

U njima je zaposleno 200-tinjak ljudi koji svakodnevno rade na modernim strojevima, a o uspješnosti tvrtki, koje su pokrenute kao obiteljski biznis, govori i to da tijekom višegodišnje krize uopće nisu otpuštale radnike.

– Nijednog radnika nismo otpustili zbog nedostatka posla. Dapače, u vrijeme krize zabilježili smo najveća zapošljavanja, a izgradili smo i proizvodnu halu – kaže zamjenik direktora Nexusa Marko Damjanović. Dodaje kako se u tvrtki tijekom mjeseca može zaraditi i do 8 tisuća kuna. Obje tvrtke poznate su i po zapošljavanju mladih osoba tako da učenici strojarskih razreda iz škola u Vinkovcima i Županji u njima obavljaju i praksu.

Trenutno je tamo 70 praktikanata, a 12 ih je dobilo i posao nakon završene škole.

– Zaposlili smo cijeli jedan razred strojara, njih 12. Zaposlili bismo i preostala dva učenika, ali oni su se odlučili za nastavak daljeg školovanja. Ovo je jedna dobra prilika za učenike, koji tako dobivaju posao, ali i za nas jer mi na ovaj način osiguravamo svoju radnu snagu – pojašnjava Damjanović.

Učenici tri godine pohađaju praksu uz nadzor iskusnih majstora kako bi ubrzo postali samostalni majstori. I kroz mjeru Vlade RH o zapošljavanju mladih osoba zaposleno ih je 12, a da se radi o uspješnom modelu, govori i to da tvrtke izvoze gotovo cjelokupnu svoju proizvodnju.   

>> Nexus i Multinorm zaposlio 15-tak mladih koji su kod njih bili na praksi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:44 02.03.2015.

Mogao bih se okladiti da će Grčić dr. Brankec, naš vreliki gospodarski vođa, učitelj i usrećitelj, taj slučaj nazvati potvrdom uspješnosti sadašnje Vlade, iako možda nikad nije čuo za te dvije tvrtke. Tako funkcionira politika u nas.

Avatar M_Cibale
M_Cibale
08:13 02.03.2015.

Kakva lijepa vijest! Da je barem još takvih svaki dan! :)

EH
enigmus-hr
18:22 02.03.2015.

I opet muljator. Zašto se skriva pod dvije firme, zašto ne radi s jednom? Sve su to mutni "poduzetnici"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije