Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova nagrada za "Doba mjedi"

Slobodan Šnajder dobio i nagradu koja nosi ime Radomira Konstantinovića

Slobodan Šnajder
Žarko BašićPIXSELL
19.10.2016.
u 14:27

Slobodan Šnajder dobio novu nagradu za roman "Doba mjedi"

Nakon nagrada "Mirko Kovač" i "Meša Selimović", Slobodan Šnajder je raz roman "Doba mjedi" dobio i nagradu "Radomir Konstantinović". U žiriju za dodjelu ove nagrade su bili Vladimir Gvozden,  Ivan Milenković, Oto Tolnai i Gojko Tešić, a uz Šnajdera nagradu je dobio i Milorad Belančić. 

"Ako je itko s bivših jugoslavenskih prostora baštinik Konstantinovićeve poetike i filozofske misli onda je to, zasigurno, Slobodan Šnajder – svojim činjenjem i stvaralačkom dosljednošću, hrabrošću, provokativnošću, intelektualac i čovjek rijetke filozofske i moralne dosljednosti, od „Hrvatskog Fausta“ do najnovijeg romana Doba mjedi. Slobodan Šnajder je, nesporno, pisac europskog formata koji je u hrvatskoj književnosti ostavio mnogo dublji i trajniji trag nego što mu se to priznaje", piše u obrazloženju ove nagrade. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije