Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deset finalista

Laszlo Krasznahorkai kandidat za Bookera

27.10.2014., Zagreb - U Zagrebackom kazalistu mladih odrzana je knjizevna vecer na kojoj je predstavljen madjarski knjizevnik Laszlo Krasznahorkai. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Davor Višnjić/PIXSELL
25.03.2015.
u 15:10

Za veliku nagradu natječe se i nedavni zagrebački gost

Objavljena je lista desetero finalista za prestižnu književnu nagradu The Man Booker International Prize, koja se šesti put u povijesti dodjeljuje uz Man Booker Prize, rezerviran za autore čije su nove knjige objavljene u Velikoj Britaniji. Dodatno, za nominaciju i osvajanje Man Booker International Prize gleda se ukupni rezime autora, pa je se može smatrati svojevrsnom nagradom za životno djelo, dok je za The Man Booker glavna referenca kvaliteta najnovijeg romana.

U finale Man Booker International Prize ove su godine prvi put ušli pisci iz JAR-a, Libije, Gvadalupe, Konga, Mozambika te nama susjedne Mađarske, iz koje dolazi Laszlo Krasznahorkai, pisac koji je nadahnuo filmove velikog Bele Tarra, a krajem prošle godine gostovao je u Zagrebačkom kazalištu mladih te u klubu Booksa.

Ostali finalisti su spisatelji César Aira iz Argentine, Hoda Barakat iz Libanona, Maryse Condé iz Gvadalupe, Mia Couto iz Mozambika, Amitav Ghosh iz Indije, Fanny Howe iz SAD-a, Ibrahim al-Koni iz Libije, Alain Mabanckou iz Konga, te Marlene van Niekerk iz JAR-a.

>> Australac Richard Flanagan dobitnik Man Bookera

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije