Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupalište Šulić

Bariccov 'Ocean more' otvara program Pisci na Igrama

Pisci na igrama
Foto: Dubrovačke ljetne igre
28.07.2014.
u 15:00

U sklopu programa Pisci na Igrama tijekom kolovoza predstavit će se Arsen Dedić, Ivan Vidić i Ivo Brešan

Premijerom "Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ sutra navečer u 23:00 sata u kupalištu Šulić, počinje program Pisci na igrama naslovljen "Pijesak dokle ti oko seže“ kojim će se predstaviti četiri pisca.

Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovacsuautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulovićlikovnu intervenciju Ivan Midžić, Ann Deveria igra Iva Babić, Plassona Robert PlemićBartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama Naratora, Asistenta i Pijaniste pojavljuje se Ivan Čuić. Na programu je još jedna izvedba, u srijedu, 30. srpnja u kupalištu Šulić ponovno od 23 sata, umjesto u 21.30 sati kako je ranije najavljivano, a radi oseke, odnosno niske razine more i niske razine buke.

Premijernoj izvedbi će nazočiti i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati u četvrtak, 31. srpnja s početkom u 21.30 minuta u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja "Holden“ i drugim temama.

Program se nastavlja 13. kolovoza kad će svoju večer u atriju Kneževa dvora od 21.30 sati imati Arsen Dedić pod nazivom "Pisac opće prakse“ uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, nakon ćega će se u ljetnom kinu Jadran u 23.30 sati prikazati dokumentarac o životu i radu Arsena Dedića "Moj zanat“.

Pod nazivom "Naplatna stanica“, svoju večer imat će hrvatski pisac Ivan Vidić, 17. kolovoza u atriju palače Sponza. "Naplatna stanica“ jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno izdane zbirke novela "Južna država“, a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti "Bez odraza“ iz zbirke novela "Mrtvima ništa ne treba“ Ive Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza u atriju palače Sponza.

>> Alessandro Baricco gost Dubrovačkih ljetnih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije