Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljena nova sezona HNK Zagreb

"Tri zime" Tene Štrivičić na sceni središnjeg nacionalnog teatra

Tena Štivičić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
26.05.2015.
u 13:07

Uz "Tri zime" iz dramskog programa valja izdvojiti i novi projekt Bobe Jeličića, ali i koprodukciju "Evanđelje" autora Pippa Delbona

Drama "Tri zime" Tene Štivičić, koja je praizvedena u londonskom National Theatreu i koja je osvojila prestižnu The Susan Smith Blacburn Prize (nagradu koja se dodjeljuje dramatičarima koji pišu na engleskom jeziku) biti će izvedena u HNK Zagreb. To je najvažnija vijest s današnjeg, kako kaže uprava HNK Zagreb,  Razotkrivanja nove sezone, za koju upis pretplate počinje već i lipnju.

Uz "Tri zime" iz dramskog  programa valja, po riječima Ivice Buljana , ravnatelja Drame, izdvojiti novi projekt Bobe Jeličića, ali i  koprodukciju "Evanđelje" autora Pippa Delbona. Iz opernog dijela programa maetro Nikša Bareza, ravnatelj Opere HNK Zagreb, ističe Vedrijeve "Sicilijanske večernje", operu koja u Hrvatskoj nikada nije scenski izvedena, a Leonard Jakovina, ravnatelj Baleta, pohvalio se dječjim baletom "Petar Pan" koji će se u lipnju 2016. izvoditi u Maksimiru, ali i velikim klasičnim baletom "Romeo i Julija" kojeg će koreografirati Patrice Bart, slavni francuski koreograf, suradnik nenadmašnog Rudolfa Nurejeva. 

Nastavlja se i Filozofski teatar, a jedna opd prvih gošći biti će Vanessa Redgrave.

Ključne riječi

Komentara 1

B7
b7
07:24 27.05.2015.

to je tako šturo izvješće programa vodeće kuće u nas , publika opet neće doći jer nije obaviještena dovoljno i na vrijeme .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije