Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska drama

Predstava 'Zoran i pas od porculana' za 'odjavu' sezone

zoran i pas od porculana
10.06.2015.
u 14:07

U vrijeme jačanja desnice i mišljenja da sve što nije većinsko nije dobrodošlo, ponosan sam na Talijansku dramu, kazao je Frljić

Premijernom izvedbom predstave "Zoran e il cane di porcelanna" (Zoran i pas od porculana) u režiji Andree Collavina riječki HNK Ivana pl. Zajca u subotu 13. lipnja zatvara sezonu. Predstava, nastala u suradnji Zajčeve Talijanske drame i kazališta La Contrada - Teatro Stabile iz Trsta, inspirirana je likovima iz nagrađivanog igranog filma "Zoran, moj nećak idiot" redatelja Mattea Oleotta koji govori o dječaku Zoranu koji dolazi živjeti k stricu skrbniku u pogranični grad Goriziju.

Radnja predstave smještena je u vrijeme prije onoga u filmu i istražuje početke priče o Zoranu. Najavljujući novu predstavu, Leonora Surian, ravnateljica Talijanske drame, kazala je da će se izvesti samo jedna, premijerna predstava, a sljedeće će biti ujesen kao i gostovanja u Trstu, Udinama i drugim talijanskim gradovima.

– U vrijeme kad se sve razlike nastoje izbrisati te trenda jačanja desnice i općeg diskursa i mišljenja da sve što nije većinsko nije dobrodošlo, ponosan sam na djelovanje Talijanske drame u okviru HNK Ivana pl.Zajca – rekao je intendant Zajca Oliver Frljić govoreći o novoj predstavi.

Talijanski redatelj Collavino ujedno je dramaturg predstave, a autor teksta je Aram Kian. U predstavi glume Elvia Nacinovich, Eugenio Allegri, Stefano Bartoli, Maurizio Zacchigna, Rosanna Bubola, Mirko Soldano i Giuseppe Nicodemo. Scenograf je Stefano katunar, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović. 

>> Festival otvara 'Otkaz za Frljića i Blaževića'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije