Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustipan

Jubilej Ratka Glavine u predstavi Smij i suze starega Splita

Smij i suze starega Splita
Foto: HNK split
23.07.2014.
u 11:59

Nastala na osnovu zapisa splitskog poštara, samoukog kroničara Ivana Kovačića, predstava je praizvedena na 56 splitskom ljetu u režiji Gorana Golovka,a Ratko Glavina sutrašnjom izvedbom obilježit će 50. godina profesionalnog umjetničkog rada

Dramska predstava Smij i suze starega Splita na programu je 60. Splitskog ljeta u četvrtak i subotu, 24. i 26. srpnja na pozornici na otvorenom splitskog poluotoka Sustipan. Nastala na osnovu zapisa splitskog poštara, samoukog kroničara Ivana Kovačića, predstava je praizvedena na 56 splitskom ljetu u režiji Gorana Golovka.

Na mitskom prostoru Sustipana, bivšeg splitskog groblja, predstava otima zaboravu Split s početka 20. stoljeća. U ulozi Pripovjedača, odnosno samog autora Kovačića pojavljuje se Ratko Glavina koji će na izvedbi u četvrtak obilježiti 50. godina profesionalnog umjetničkog rada.

Ostale uloge u ovoj omiljenoj predstavi Splitskog ljeta tumače: Zoja Odak, Nenad Srdelić, Vicko Bilandžić, Bruna Bebić, Trpimir Jurkić, Snježana Sinovčić Šiškov, Tihomir Šiškov, Nikša Arčanin, Nives Ivanković, Zdeslav Čotić, Tajana Jovanović, Andrijana Vicković i Goran Marković. Adaptaciju i dramatizaciju Kovačićevoih zapisa izvršila je Olja Lozica, scenografkinja je Ivana Poljak, kostimografkinja je Marija Maca Žarak, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, scenski je pokret osmislio Alen Čelić, Nela Bujas Luketić je glazbena suradnica, jezična savjetnica je Jagoda Granić, a za video-oblikovanje zadužen je Tihomir Snitko.

>> Tekst u kojem je sve eksperiment

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije